Jugović - VŠK (foto: www.serbiachess.net))
Jugović - VŠK (foto: www.serbiachess.net))
03.09.2017, 07:57

Jugović bolji od VŠK

č: | fb:
U 2. kolu Ekipnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Rumi, Jugović iz Kaća pobedio je VŠK sa 4:2. Ceo poen osvojio je Ivić protiv vm Popovića, remizirali su im Božić sa vm Nestorovićem i fm Radoja sa vm Lajthajmom, dok su poraženi vm Milanović, im Srsović i mk Popović.
 
 
U ekipi VŠK-a nije bilo vm Lupuleskua, pretpostavljamo da se odmarao za mečeve u kojima Valjevci imaju šanse za bodove opstanka, pa je zaigrao mladi Radoja na šestoj tabli uz pomeranja ostalih, te je Milanović bio na prvoj, a Arsović na drugoj ploči.
 
 
Jugović je bio prejak protivnik i s pravom, uz Sloven iz Rume, Jelicu iz Goračića u Guči i eventualno beogradsku Itaku slovi za favorita za osvajanje naslova ekipnog državnog prvaka. 
 
 
U Itaki, vm Ivanišević je doživeo dva startna poraza, što nije dobro pred učešće Srbije na Evropskom prvenstvu jer je Ivanišević standardna prva tabla naše reprezentacije.
 
 
U 3. kolu, od 15.30 sati, VŠG igra protiv Novosadskog ŠK, dugogodišnjeg državnog prvaka i osvajača Kupa Srbije, koji se "raspao" posle odlaska nekoliko vrhunskih igrača. Ipak, Novosađani imaju jak sastavsa velemajstorima Markušem i Popovićem na čelu.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...