Ekipno prvenstvo Srbije  (foto: www.serbiachess.net)
Ekipno prvenstvo Srbije (foto: www.serbiachess.net)
10.09.2017, 21:22

Poslednje kolo sve rešava

č: | fb:
U pretposlednjem, 10. kolu Prve lige Srbije, koja se igra u Rumi, VŠK je poražen od vodećeg Slovena sa 1,5:4,5, a Naftagas iz Elemira od Crvene zvezde istim rezultatom, pa se pitanje opstanka reševa sutra od 14.00 sati u mečevima VŠK-Crvena zvezda i Naftagas-Jugović (Kać). 
 
 
Poslednje kolo daće odgovor i na pitanje ko je novi ekipni državni prvak s obzirom na to da Sloven iz Rume ima dva meč boda više od Jugovića, dok je beogradska Itaka večeras otpala iz trke jer je sa Omladincem iz Novih Banovaca igrala samo 3:3 pošto je vm Ivaniševim poražen od vm Dražića naprvoj tabli.
 
 
Tri remija Valjevcima u meču sa Rumljanima doneli su vm Lupulesku, vm Milanović i im Arsović na prve tri ploče ali je podbacio "donji dom" pošto su svoje partije izgubili fm Ivić, mk Popović i fm Radoja, dok se kapiten ekipe im Božić odmarao.
 
 
Crvena zvezda je protiv Naftagasa zabeležila prvu pobedu na šampionatu, a za crveno-bele, koji jedini nisu angažovali strance, igraju iskusni šahisti vmm Striković, M. Stojanović, Abramović, im Govedarica, Veličković, Đurić, fm Vujačić...
 
 
Zvezda se protiv VŠK-a, kojem treba pobeda za opstanak, neće predati bez borbe, a Valjevcima nije dovoljno ni 3:3 uz šest "vezanih remija". Jer, Naftagas ima meč bod više, kao i pet poena više uz podsećanje da je na startu VŠK bio bolji od Naftagasa i pobedio sa 3,5:2,5. Crvena zvezda ima skor 5 (20,5) te joj ni pobeda ne znači mnogo, a u niži rang seli se i OŠK Paraćin.
 
 
Vodeći Sloven iz Rume u poslednjem kolu igra sa Novosadskim ŠK, ekipom kadrom da iznenadi bez obzira na "okrnjen" sastav u poredjenju sa ranijim šampionskim sezonama.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...