Košarkaške lopte (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaške lopte (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2017, 14:55

Borac, Dyinamic i Vršac igraju i KLS

č: | fb:
Košarkaški klubovi Borac iz Čačka, beogradski Dynamic i Vršac odlučili su da ipak igraju i KLS, pored ABA  2 lige, kako bi izbegli sankcije KSS. Kako su portalu moravainfo.rs rekli Marko Ivanović, direktor Borca i Predrag Pantović, potpredsednik kluba, klubovi su morali da prihvate odluku KSS kako bi izbegli sankcije - isključenje iz KSS, što povlači suspenzju svih selekcija iz takmičenja pod okriljem nacionalnog saveza.
 
 
Dodali su da je jučerašnji sastanak sa Predragom Danilovićem i njegovim saradnicima u KSS bio korektan. Borac će, veli Ivanović, morati da angažuje još dva igrača i dodatno za prvi tim registruje nekoliko juniora i kadeta, te da će najveći problem biti kada će ekipa da trenira ako će "autobusom putovati s kraja na kraj bivše Jugoslavije". Pantović je ustvrdio da će, u hronično teškoj finansijskoj situaciji, Borac igranje u KLS koštati dodatnih 100.000 evra.
 
 
Na novoj sednici Skupštine klubova KLS, u ponedeljak, u Beogradu, Borac će predložiti da se iz KLS u Superligi Srbije, umesto osam, nađe 12 klubova podeljenih u dve grupe, te da po četiri prvoplasirane budu u plej-ofu (u plej ofu igraju i Crvena zvezda, Parizan, Mega i FMP iz ABA lige).
 
 
U novonastaloj situaciji jasno je da će KLS opet imati 14, a ne 12, klubova (kako je bilo najavljno), te da će ponovo morati da se obavi žreb. Čini se da mesta sada neće biti za Radnički KG, koji je u KLS zamenio kruševački Napredak, koji je zbog finansijskih i inih problema istupio iz lige.
 
 
Na Skupštini će, takođe, morati da se utvrdi i novi početak takmičenja (prvobitno je bilo planirano da to bude 14. oktobra) s obzirom na to da će Borac, Dynamic i Vršac utakmice u KLS igrati preko nedelje, dok je vikend rezervisan za susrete ABA 2 lige.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 12 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...