Teniski tereni TK Slice (foto: Đorđe Đoković)
Teniski tereni TK Slice (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2014, 21:42

Slice open turnir

č: | fb:

U Valjevu se, po prvi put, igra turnir fjučers serije čiji je nagradni fond 10.000 dolara u organizaciji teniskog kluba Slice. Osim novčane nagrade od 1600 dolara i pehara, pobednik Slice open turnira u Valjevu osvaja i deset ATP bodova. Ovo takmičenje, pored tenisera iz Srbije, okupiće igrače iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Francuske, Čilea, Mađarske. Nosilac liste Slice open turnira je srpski teniser Laslo Đere koji je 324 na svetskoj rang listi najboljih tenisera. Sportski direktor Milan Nešovanović kaže da je sve spremno za održavanje pvog tenis turnira u Valjevu koji se igra od 19. do 28. jula. Finalni meč je u nedelju na tenis terenima kluba Slice.

- U subotu, nedelju i u ponedeljak igraju se kvalifikacioni mečevi, učestvuje 48 igrača. Deset najbolje plasiranih ulazi u glavni žreb, gde će se još naći i četiri tenisera sa „vajld kard” i 18 tenisera koji su već rangirani za turnir u Valjevu. Među njima četvorica su iz Srbije dok su ostali stranci. Od Valjevaca u kvalifikacijama će učestvovati četrnaestogodišnji Filip Blagojević, izuzetno talentovan, mladi teniser. Nakon kvalifikacija, odigravaće se glavni mečevi turnira od utorka do subote i nedelje, kada se igraju polufinalni i finalni mečevi. Za sve posetioce i ljubitelje tenisa ulaz na turnir je besplatan – kaže sportski direktor Milan Nešovanović. 

Milan Nešovanović

Milan Nešovanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Slice open turnir u Valjevu biće prilika i za promociju grada, jer će naš grad biti domaćin teniserima iz desetak zemalja sveta.

Domaćin i organitator ovog turnira teniski klub Slice je osnovan pre tri godine. To je prvi privatni teniski klub u Valjevu nastao kao projekat velikog zaljubljenika u ovaj sport Dragomira Ilića. Slice raspolaže sa četiri šljaka terena, jednim terenom sa brzom podlogom, zatvorenim tenis terenom i savremenim svlačionicama. Okuplja veliki broj tenisera koji se amaterski bave tim sportom, ali u okviru kluba radi i škola tenisa za najmlađe.

Aktuelno

Fontana (foto: Đorđe Đoković)
Savet doktora 13.06.2024

Kako se prilagoditi temperaturnim promenama

Prvi, nagli temperaturni talas ovog juna doneo je zdravstvene tegobe mnogim sugrađanima, a pogotovo starijim osobama i hroničnim bolesnicima. Svaki čovek poznaje svoj organizam i treba da se...  · 2 komentara

Medalje za valjevske matematičare (foto: Podružnice matematičara Valjevo)
Na međunarodnom takmičenju 13.06.2024

Deset medalja za valjevske matematičare

Valjevski matematičari osvojili su deset medalja na ovogodišnjem finalnom međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Rezultati koje su postigli...  · 1 komentar