Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
05.11.2017, 10:32

Porazi superligaša

č: | fb:
Ako je bilo za očekivati da će muška ekipa Spartaka u Superlgi Srbije doživeti još jedan poraz, neuspeh ženske ekipe Železničara u Lajkovcu, posle odličnog starta, svakako je iznenađenje.
 
 
Lajkovčanke su na svom parketu od Jedinstva iz Stare Pazove poražene rezultatom 0:3 (19.25, 20:25, 21:25). Korektor Jovičić je osvojila 17 poena, ali to je bilo malo za uspeh protiv odličnog sastava Pazovčanki. U 5. kolu, Železničar gostuje Dinamu u Pančevu za koji igra korektor Jana Ćuk, izdanak valjevske škole, unuka pok. košarkaškog trenera Luke Stančića.
 
 
Ljižani su izgubili 0:3 (17:25, 22:25, 24:26) na gostovanju Radničkom u Kragujevcu. Spartak je opet imao periode dobre igre, što, ipak, nije bilo dovoljno za prvi uspeh u sezoni u kojoj "plavima" predstoji grčevita borba za opstanak. U Radničkom igraju i pojedini bivši igrači ljiškog superligaša. U 5. kolu, Spartak dočekuje Nišlije.
 
 
VA 014 maksimalno
 
 
Na srpskoligaškim terenima muška ekipa VA014 je, posle pobede nad crno-belima u Beogradu (3:2) lako dobila Jagodince sa 3:0 (25:16, 25:14, 25:20) i sigurno se drži u vrhu tabele Prve lige Srbije. Ponovo su Ražnatović i Ćosić predvodili ekipu do novog uspeha. U narednom kolu igra se sa Železničarem u Beogradu, starim klubom koji je nekada bio prvoligaš u SFRJ.
 
 
ŽOK Ub je, teže no što se očekivalo, doneo bodove iz Gornjeg Milanovca posle 3:0 (26:24, 29:27, 25:14) protiv domaćeg Takova. Dva seta dobijena "na razliku" svedoče o tome da su Karišik, Drobnjak, Popović, Glišić i ostale fizički i mentalno spremne za najteže utakmice. U igru nisu ulazile Vulović i Jablan. Ubljanke su u prošlom kolu poražene od Vranjanki na svom terenu, a u 5. kolu dočekuju Smederevo.
 
 
ŽOK Valjevo igra danas (16.00), u Hali sportova, sa Omladincem iz Kraljeva u nadi da će kao favorit opravdati očekivanja simpatizera i devojčica iz klupske Škole odbojke. U 5. kolu, ŽOK Valjevo igra u gostima sa Beogradom.
 
 
U Prvoj B ligi Srbije u dvorani na Studentu, takođe ovoga popodneva, igra se derbi između Srbijanke 014 i Spartaka. Ljižanke nastoje da se domognu višeg ranga, a Valjevke pod vođstvom ljiškog trenera Bobana Ivovića žele da izbore što bolji plasman i "skinu skalp" gošćama. 
 
 
U Drugoj srpskoj ligi Centar mionička Ribnica se u svojoj grupi dobro drži pri vrhu tabele.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 9 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 37 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...