Selimirov unuk prvi potez (foto: Đorđe Đoković)
Selimirov unuk prvi potez (foto: Đorđe Đoković)
16.11.2017, 20:48

Na startu "stradali" velemajstori

č: | fb:
Partijama 1. kola u Valjevu je večeras počeo 3. "Memorijal Selimira Manojlovića" u šahu uz učešće 10 igrača iz zemlje i inostranstva. Turnir se po prvi put igra u prostorijama ŠK Krušik, čiji je dugogodišnji član i predsednik bio pokoni mk Selimir Manojlović, koji je bio predsednik ŠS centralne Srbije i potpredsednik ŠS Srbije.
 
Milorad Ilić prvi potez

Milorad Ilić prvi potez (Foto: Đorđe Đoković)

 
Turnir je otvorio predsednik Gradske skupštine Milorad Ilić, govorili su i predsednik ŠK Krušik Duško Stojanović, kao i Selimirov sin Vanja Manojlović. Bio je prisutan i Stanko Terzić, gradonačelnik Valjeva u penziji.
 
 
U 1. kolu "stradali" su velemajstori - vm Kosić kao beli od fm Yurtsevena iz Turske, a vm Stojanović od imenjaka im Mihajla Radovanovića. Velemajstor Bogosavljević, ne tako davno državni prvak i reprezentativac, brzo je remizirao sa im Nikolom Radovanovićem.
 
Intermajstor Ostojić pobedio je belim figurama im Stefana Mazura iz Slovačke, a FM Irižanin je kao crni poražen od im Atakisija iz Turske.
 Memorijal Selimira Manojlovića

Memorijal Selimira Manojlovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

 
Igra se devet kola po jednostrukom Bergerovom sistemu, svaki sa svakim, a turnir se završava 22. novembra. Sutra i u nedelju igraju se po dva kola, pre podne od 9.00 sati a popodne od 16.00 časova. Poslednje kolo na programu je od 10.00 sati.
 
Na turniru se mogu osvojiti velemajstorski i bal za titulu intermajstora. Za prvi bal potrebno je 6,5, a za drugi 6 osvojenih poena. Na prvom memorijalu, pobednik Zajić postao je velemajstor, dok je Sredojević iz Ljiga promovisan u novog intermajstora. Pobednik drugog memorijala bio je mladi im Miloš Stanković.
 
 
ŠK Krušik, uz "Memorijal Selimira Manojlovića", sličnim turnirima nižeg rejtinga sa valjevskim igračima neguje i uspomenu na svoje preminule članove mk Žiku Pevčevića i Zorana Kotarca, koji su igrali i za VŠK. 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...