Selimirov unuk prvi potez (foto: Đorđe Đoković)
Selimirov unuk prvi potez (foto: Đorđe Đoković)
16.11.2017, 20:48

Na startu "stradali" velemajstori

č: | fb:
Partijama 1. kola u Valjevu je večeras počeo 3. "Memorijal Selimira Manojlovića" u šahu uz učešće 10 igrača iz zemlje i inostranstva. Turnir se po prvi put igra u prostorijama ŠK Krušik, čiji je dugogodišnji član i predsednik bio pokoni mk Selimir Manojlović, koji je bio predsednik ŠS centralne Srbije i potpredsednik ŠS Srbije.
 
Milorad Ilić prvi potez

Milorad Ilić prvi potez (Foto: Đorđe Đoković)

 
Turnir je otvorio predsednik Gradske skupštine Milorad Ilić, govorili su i predsednik ŠK Krušik Duško Stojanović, kao i Selimirov sin Vanja Manojlović. Bio je prisutan i Stanko Terzić, gradonačelnik Valjeva u penziji.
 
 
U 1. kolu "stradali" su velemajstori - vm Kosić kao beli od fm Yurtsevena iz Turske, a vm Stojanović od imenjaka im Mihajla Radovanovića. Velemajstor Bogosavljević, ne tako davno državni prvak i reprezentativac, brzo je remizirao sa im Nikolom Radovanovićem.
 
Intermajstor Ostojić pobedio je belim figurama im Stefana Mazura iz Slovačke, a FM Irižanin je kao crni poražen od im Atakisija iz Turske.
 Memorijal Selimira Manojlovića

Memorijal Selimira Manojlovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

 
Igra se devet kola po jednostrukom Bergerovom sistemu, svaki sa svakim, a turnir se završava 22. novembra. Sutra i u nedelju igraju se po dva kola, pre podne od 9.00 sati a popodne od 16.00 časova. Poslednje kolo na programu je od 10.00 sati.
 
Na turniru se mogu osvojiti velemajstorski i bal za titulu intermajstora. Za prvi bal potrebno je 6,5, a za drugi 6 osvojenih poena. Na prvom memorijalu, pobednik Zajić postao je velemajstor, dok je Sredojević iz Ljiga promovisan u novog intermajstora. Pobednik drugog memorijala bio je mladi im Miloš Stanković.
 
 
ŠK Krušik, uz "Memorijal Selimira Manojlovića", sličnim turnirima nižeg rejtinga sa valjevskim igračima neguje i uspomenu na svoje preminule članove mk Žiku Pevčevića i Zorana Kotarca, koji su igrali i za VŠK. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 22 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 11 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.