Selimirov unuk prvi potez (foto: Đorđe Đoković)
Selimirov unuk prvi potez (foto: Đorđe Đoković)
16.11.2017, 20:48

Na startu "stradali" velemajstori

č: | fb:
Partijama 1. kola u Valjevu je večeras počeo 3. "Memorijal Selimira Manojlovića" u šahu uz učešće 10 igrača iz zemlje i inostranstva. Turnir se po prvi put igra u prostorijama ŠK Krušik, čiji je dugogodišnji član i predsednik bio pokoni mk Selimir Manojlović, koji je bio predsednik ŠS centralne Srbije i potpredsednik ŠS Srbije.
 
Milorad Ilić prvi potez

Milorad Ilić prvi potez (Foto: Đorđe Đoković)

 
Turnir je otvorio predsednik Gradske skupštine Milorad Ilić, govorili su i predsednik ŠK Krušik Duško Stojanović, kao i Selimirov sin Vanja Manojlović. Bio je prisutan i Stanko Terzić, gradonačelnik Valjeva u penziji.
 
 
U 1. kolu "stradali" su velemajstori - vm Kosić kao beli od fm Yurtsevena iz Turske, a vm Stojanović od imenjaka im Mihajla Radovanovića. Velemajstor Bogosavljević, ne tako davno državni prvak i reprezentativac, brzo je remizirao sa im Nikolom Radovanovićem.
 
Intermajstor Ostojić pobedio je belim figurama im Stefana Mazura iz Slovačke, a FM Irižanin je kao crni poražen od im Atakisija iz Turske.
 Memorijal Selimira Manojlovića

Memorijal Selimira Manojlovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

 
Igra se devet kola po jednostrukom Bergerovom sistemu, svaki sa svakim, a turnir se završava 22. novembra. Sutra i u nedelju igraju se po dva kola, pre podne od 9.00 sati a popodne od 16.00 časova. Poslednje kolo na programu je od 10.00 sati.
 
Na turniru se mogu osvojiti velemajstorski i bal za titulu intermajstora. Za prvi bal potrebno je 6,5, a za drugi 6 osvojenih poena. Na prvom memorijalu, pobednik Zajić postao je velemajstor, dok je Sredojević iz Ljiga promovisan u novog intermajstora. Pobednik drugog memorijala bio je mladi im Miloš Stanković.
 
 
ŠK Krušik, uz "Memorijal Selimira Manojlovića", sličnim turnirima nižeg rejtinga sa valjevskim igračima neguje i uspomenu na svoje preminule članove mk Žiku Pevčevića i Zorana Kotarca, koji su igrali i za VŠK. 

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 1 sati 13 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara