Boban Bogosavljević (foto: Đorđe Đoković)
Boban Bogosavljević (foto: Đorđe Đoković)
22.11.2017, 14:48

Pobednik Boban Bogosavljević

č: | fb:

Vršački velemajstor Boban Bogosavljević, nekadašnji državni prvak i reprezentativac, pobednik je 3. "Memorijala Selimira Manojlovića" u šahu, koji je danas okončan posle devet kola po Bergerovom sistemu, u prostorijama ŠK Krušik, u Uzun Mirkovoj ulici.

 

Bogosavljević je osvojio 6,5 poena iz devet partija, koliko je imao i im Mihajlo Radovanović ali i slabije dodatne kriterijume. Radovanović je ispunio normu za velemajstora, dok je turski FM Melih Yurtseven postao novi intermajstor. Yurtseven je osvojio 5,5 poena i podelio 3-4. mesto sa im Nikolom Radovanovićem. Peti je bio vm Kosić (CG) sa 4,5 poena, a potom slede im Ostojić 4, fm Irižanin i vm Stojanović po 3,5, im Atakisi (Turska) 3 i im Mazur (Slovačka) 2,5 poena.

 

Učesnici turnira

Učesnici turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Turnir je bio zanimljiv, učesnici su igrali borbeno, a slabije od očekivanog, s bzirom na rejting od 2.493 poena, prošao je vm Mihailo Stojanović, koji je šahovski prohodao u Valjevu, a potom bio igrač, kapiten i predsednik VŠK-a.

 

Turnir je odigran tek u novembru zbog nagomilanih problema u ŠS Srbije ali i zahteva Turske federacije da se igra bez nameštanja rezultata! Najzaslužniji za njegovu organizaciju je mk Duško Stojanović, predsednik ŠK Krušik, koji je pkrenuo slične turnire, dakako nižeg rejtinga, u znak sećanja na pokojnemk Žiku Pevčevića i Zorana Kotarca, koji su igrali za VŠK ali i za Krušik.

Učesnici turnira

Učesnici turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Selimir Manojlović je bio predsednik ŠS centralne Srbije i potpredsedik ŠS Srbije, zaljubljenik u igru "na 64 crno-bela polja" sa titulom majstorskog kandidata. Kao stalnu gradsku manifestaciju podržao ga je Grad Valjevo-

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 47 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...