Registracija Prijava preko FB
Odbojkašice Železničara osvojile Kup Srbije  (foto: Branko Petrović)
Odbojkašice Železničara osvojile Kup Srbije (foto: Branko Petrović)
04.03.2018, 15:34

Lajkovački Železničar osvojio Kup Srbije za odbojkašice

č: | fb:

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca ostvarile su najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem Kupa Srbije! Železničar je u finalu 52. Kupa Srbije pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2, po setovima 25:23, 21:25, 25:18, 24:26 i 15:9.

 

Pobednički pehar podigla je kapiten Ivana Lazarević, koja je celu karijeru provela u Želji. U fantastičnoj atmosferi prepune Hale sportova u Lajkovcu, utakmica puna preokreta trajala je 142 minuta, da bi lajkovačke odbojkašice u tajbreku uspele da osvoje toliko željeni trofej.

 

U ključnim trenucima odgovornost su preuzimale Jovana Jovičić i Jelena Stanimirović, koje su ostvarile po 23 poena, a sjajnu partiju pružila je i Jelena Vignjević sa 22 poena, kao i Aleksandra Gajić sa 19. Važan doprinos dale su i Anica Kutlešić sa 12 i Jelena Mladenović sa 10 poena, kao i libero Aleksandra Spasenić.

 

Železničar - Crbena zvezda

Železničar - Crbena zvezda (Foto: Branko Petrović)

Prva postava Železničara provela je skoro celu utakmicu na parketu, u igru su još ulazile Ivana Lazarević (1), Ralica Vasileva (1) i Nada Mitrović, u sastavu su bile i Dunja Grujičić i Milica Tošić. Tim je predvodila šef stručnog štaba Svetlana Ilić, uz pomoćnike Vladimira Živkovića i Marka Ivkovića. U trenucima velikog slavlja treba podsetiti da velike zasluge za uspeh Železničara pripadaju predsedniku kluba Živoradu Lazareviću, poznatom lajkovačkom privredniku.

 

U muškoj konkurenciji Novi Pazar je nadmoćnom igrom odbranio titulu, pobedivši Crvenu zvezdu sa 3:0, po setovima 25:13, 25:20 i 26:24. Ovaj susret posmatrao je i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, u društvu predsednika OSS Zorana Gajića.  

 

Za najbolje igrače finala Kupa Srbije proglašeni su Jovana Jovičić, korektor Železničara i Irfan Hamzagić, korektor Novog Pazara. Pehare i medalje uručili su vodeći funkcioneri Odbojkaškog saveza Srbije, Opštine Lajkovac, OK Železničar i Banke Poštanska štedionica, generalnog sponzora OSS. Odbojkaški klub Železničar, uz podršku Opštine Lajkovac, pokazao se kao odličan tehnički organizator finalnih utakmica Kupa Srbije.

Aktuelno

Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
"Dobar primer Novog Optimizma" za Aleksandra Obradovića Pre 9 sati 49 minuta

Uzbunjivaču će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada

Uzbunjivaču iz "Krušika" Aleksandru Obradoviću večeras će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada "Dobar primer Novog Optimizma". Karikaturista Dušan Petričić će mu pokloniti svoju karikaturu....

 (foto: )
Večeras u 20 časova u Centru za kulturu Pre 8 sati 39 minuta

"Lepota i moda u humanoj akciji"

Udruženje "Rodi se na lepom mestu" organizuje humanitarnu modnu reviju pod nazivom "Lepota i moda u humanoj akciji" večeras u Centru za kulturu od 20 časova. Ulaz je slobodan.

Boban Janković u učionici (foto: www.mionica.rs)
U OŠ "Milan Rakić" u Mionici Pre 12 sati 18 minuta

Janković: Radovi na kotlarnici ne kasne, u učionicama je toplo

Radovi na kotlarnici u objektu OŠ "Milan Rakić" u Mionici biće završeni pet dana pre roka, izjavio je predsednik Opštine Boban Janković. On je demantovao tvrdnje nekih roditelja da radovi kasne, da...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 10 sati 51 minuta

Zgražavanje ili vernost i izražavanje?

Trenutno najaktuelnija i najglasnija galama: oko fotografije na naslovnoj strani NIN-a odnosno karikature na istoj Danas-a, svesno i nesvesno bavi se nizom važnih pitanja. I normalno, nudi jako...