Registracija Prijava preko FB
Odbojkašice Železničara osvojile Kup Srbije  (foto: Branko Petrović)
Odbojkašice Železničara osvojile Kup Srbije (foto: Branko Petrović)
04.03.2018, 15:34

Lajkovački Železničar osvojio Kup Srbije za odbojkašice

č: | fb:

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca ostvarile su najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem Kupa Srbije! Železničar je u finalu 52. Kupa Srbije pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2, po setovima 25:23, 21:25, 25:18, 24:26 i 15:9.

 

Pobednički pehar podigla je kapiten Ivana Lazarević, koja je celu karijeru provela u Želji. U fantastičnoj atmosferi prepune Hale sportova u Lajkovcu, utakmica puna preokreta trajala je 142 minuta, da bi lajkovačke odbojkašice u tajbreku uspele da osvoje toliko željeni trofej.

 

U ključnim trenucima odgovornost su preuzimale Jovana Jovičić i Jelena Stanimirović, koje su ostvarile po 23 poena, a sjajnu partiju pružila je i Jelena Vignjević sa 22 poena, kao i Aleksandra Gajić sa 19. Važan doprinos dale su i Anica Kutlešić sa 12 i Jelena Mladenović sa 10 poena, kao i libero Aleksandra Spasenić.

 

Železničar - Crbena zvezda

Železničar - Crbena zvezda (Foto: Branko Petrović)

Prva postava Železničara provela je skoro celu utakmicu na parketu, u igru su još ulazile Ivana Lazarević (1), Ralica Vasileva (1) i Nada Mitrović, u sastavu su bile i Dunja Grujičić i Milica Tošić. Tim je predvodila šef stručnog štaba Svetlana Ilić, uz pomoćnike Vladimira Živkovića i Marka Ivkovića. U trenucima velikog slavlja treba podsetiti da velike zasluge za uspeh Železničara pripadaju predsedniku kluba Živoradu Lazareviću, poznatom lajkovačkom privredniku.

 

U muškoj konkurenciji Novi Pazar je nadmoćnom igrom odbranio titulu, pobedivši Crvenu zvezdu sa 3:0, po setovima 25:13, 25:20 i 26:24. Ovaj susret posmatrao je i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, u društvu predsednika OSS Zorana Gajića.  

 

Za najbolje igrače finala Kupa Srbije proglašeni su Jovana Jovičić, korektor Železničara i Irfan Hamzagić, korektor Novog Pazara. Pehare i medalje uručili su vodeći funkcioneri Odbojkaškog saveza Srbije, Opštine Lajkovac, OK Železničar i Banke Poštanska štedionica, generalnog sponzora OSS. Odbojkaški klub Železničar, uz podršku Opštine Lajkovac, pokazao se kao odličan tehnički organizator finalnih utakmica Kupa Srbije.

Aktuelno

Uroš Milošević (foto: Dragan Belajac Džagi)
Uroš Miloševć bez prijemnog upisao Filološki fakultet Pre 6 sati 14 minuta

"Znanje je ono što nam niko ne može oduzeti"

Uroš Milošević, maturant ubske Gimnazije jedini je bio oslobođen prijemnog ispita za upis na Filološki fakultet u Beogradu. "Vremenom sam shvatio da neću da učim ni zbog profesora, ni zbog ocene,...  · 2 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Zavod za javno zdravlje Pre 9 sati 3 minuta

U Valjevu još 31 osoba pozitivna

U Valjevu je još 31 osoba pozitivna na COVID-19, tako da je ukupno od početka pandemije zaraženo 408, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 10. jula. Na prisustvo koronavirusa u...

Kafe (foto: Đorđe Đoković)
Dogovor "čelnika" i ugostitelja Pre 22 sati 42 minuta

Bašte kafića i restorana mogu da rade do 23 časa?

Bašte kafića i restorana mogu da rade do 23 časa, dok je radno vreme ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu do 22 časa, dogovorili su se predstavnici ugostitelja i "čelnici Grada". Međutim taj...  · 12 komentara