Odbojkašice Železničara osvojile Kup Srbije  (foto: Branko Petrović)
Odbojkašice Železničara osvojile Kup Srbije (foto: Branko Petrović)
04.03.2018, 15:34

Lajkovački Železničar osvojio Kup Srbije za odbojkašice

č: | fb:

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca ostvarile su najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem Kupa Srbije! Železničar je u finalu 52. Kupa Srbije pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2, po setovima 25:23, 21:25, 25:18, 24:26 i 15:9.

 

Pobednički pehar podigla je kapiten Ivana Lazarević, koja je celu karijeru provela u Želji. U fantastičnoj atmosferi prepune Hale sportova u Lajkovcu, utakmica puna preokreta trajala je 142 minuta, da bi lajkovačke odbojkašice u tajbreku uspele da osvoje toliko željeni trofej.

 

U ključnim trenucima odgovornost su preuzimale Jovana Jovičić i Jelena Stanimirović, koje su ostvarile po 23 poena, a sjajnu partiju pružila je i Jelena Vignjević sa 22 poena, kao i Aleksandra Gajić sa 19. Važan doprinos dale su i Anica Kutlešić sa 12 i Jelena Mladenović sa 10 poena, kao i libero Aleksandra Spasenić.

 

Železničar - Crbena zvezda

Železničar - Crbena zvezda (Foto: Branko Petrović)

Prva postava Železničara provela je skoro celu utakmicu na parketu, u igru su još ulazile Ivana Lazarević (1), Ralica Vasileva (1) i Nada Mitrović, u sastavu su bile i Dunja Grujičić i Milica Tošić. Tim je predvodila šef stručnog štaba Svetlana Ilić, uz pomoćnike Vladimira Živkovića i Marka Ivkovića. U trenucima velikog slavlja treba podsetiti da velike zasluge za uspeh Železničara pripadaju predsedniku kluba Živoradu Lazareviću, poznatom lajkovačkom privredniku.

 

U muškoj konkurenciji Novi Pazar je nadmoćnom igrom odbranio titulu, pobedivši Crvenu zvezdu sa 3:0, po setovima 25:13, 25:20 i 26:24. Ovaj susret posmatrao je i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, u društvu predsednika OSS Zorana Gajića.  

 

Za najbolje igrače finala Kupa Srbije proglašeni su Jovana Jovičić, korektor Železničara i Irfan Hamzagić, korektor Novog Pazara. Pehare i medalje uručili su vodeći funkcioneri Odbojkaškog saveza Srbije, Opštine Lajkovac, OK Železničar i Banke Poštanska štedionica, generalnog sponzora OSS. Odbojkaški klub Železničar, uz podršku Opštine Lajkovac, pokazao se kao odličan tehnički organizator finalnih utakmica Kupa Srbije.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 12 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 8 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara