Registracija Prijava preko FB
Juniorski košarkaški turnir (2017.) (foto: Đorđe Đoković)
Juniorski košarkaški turnir (2017.) (foto: Đorđe Đoković)
23.03.2018, 07:53

Juniorski košarkaški turnir sedmi put u Valjevu

č: | fb:
U Hali sportova danas (petak) počinje trodnevni Juniorski košarkaški turnir, koji se organizuje sedmi put, s tim što je 2012. i 2013. godine igran kao "Memorijal Luke Stančića", trenera koji je Metalac 1972/73. uveo u Prvu saveznu ligu SFRJ u kojoj su Valjevci tek sa ponekim pojačanjem sa strane igrali šest sezona. Potom su pojedini lokalni političari umešali prste i uz pomoć "košarkaških ljidi" bez naročitih svetonazora oteli turnir. Lukina kći Nataša Stančić Ćuk povukla je ime svog oca, dobila podršku suorganizatora KSS, pa je od 2014. turnir postao međunarodni juniorski.
 
 
U 12.00 sati ovoga puta otvaraju ga Mega i Cibona. U 14.00 sati igraju Crvena zvezda - Split. U 16.00 je otvaranje turina, a pola sata docnije sastaju se Partizan i kombinovani sastav Metalca i Studenta. Od 18.30 sati na programu je utakmica Igokea - Budućnost.
 
 
U subotu od 12.00 sati je nastavak kvalifikacija za plasman po uobičajenom "kosturu", a tokom večeri su i polufinalne utakmice. U nedelju je završni dan od 11.00 sati sa utakmicama za konačni plasman. Finalne utakmica je od 17.30 časova. Prvo mesto brani Crvena zvezda. Četvorostruki pobednik je Partizan, a jednom je najbolja bila Mega. Ovoga puta nema ljubljanske Olimpije, po prvi put učestvuje podgorička Budućnost. Uz ekipe iz Regiona do sada su nastupali i klubovi iz Španije, Italije i Slovačke.
 
Crvena zvezda (pobednik turnira 2017.)

Crvena zvezda (pobednik turnira 2017.) (Foto: Kolubarske.rs)

 

Po tradiciji priznanja će dobiti najbolji igrač i strelac, a biće proglašena i najbolja petorka turnira. Iz gradskog budžeta ove godine je, prema rečima organizatora sa Aleksandrom Blažićem na čelu, izdvojeno 880.000 dinara. Značajnu pomoć obezbeđuju donatori i sponzori.
 
 
Na turniru, koji se igra u okviru obeležavanja Dana Valjeva, do sada se afirmisalo nekoliko vrhunskih igrača - od Bendera, koji je iz Splita, preko Makabija, stigao u NBA ligu, do Sulejmanovića, Magdevskog, Jaramaza, Marinkovića, Muse, koji uspešno igraju u ligama država nastalih raspadom SFRJ ili u poznatim stranim klubovima. 
 
 
Najkvalitetniji do sada bio je drugi "Stančićev memorijal" igran 2013. koji se po mnogo čemu može meriti sa sličnim, znatno mlađim, turnirom u Zrenjaninu na kojem učestvuju Real i Barselona. Banaćani, ipak, ne uspevaju da obezbede medijski publicitet kakav su imala okupljanja u čast rodonačelnika moderne valjevske košarke Luke Stančića (1939-1990), koji je sa uspehom vodio i mlađe jugoslovenske selekcije.
 
 

Aktuelno

Požar u hotelu Jablanica (foto: Kolubarske.rs)
Nemar, nebriga, nezainteresovanost vlasnika Pre 9 sati 28 minuta

Opominju požari u objektima koji su u vlasništvu države!

Požar koji je izbio u napuštenom hotelu "Jablanica" ponovo je otvorio pitanje nemarnog odnosa države prema svojoj imovini i "bačenih" para građana Valjeva i Srbije. Zašto je država za 1,5 milion...

Pošta (foto: Đorđe Đoković)
Drugi dan za redom Pre 5 sati 22 minuta

Štrajkuju zaposleni i u valjevskoj pošti

Zaposleni u valjevskoj pošti i danas su u štrajku, tako su se pridružili kolegama u poštama u Srbiji u potpunoj obustavi rada nezadovoljni visinom plate. Kažu da njihove zarade iznose od 32.000 do...

Park preko puta Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Potpisivanje peticije na Gradskom trgu Pre 7 sati 35 minuta

"Biblioteka da, ali ne diraj mi park"

Na Gradskom trgu je počelo potpisivanje peticije u cilju prikupljanja potpisa kako bi se sačuvao park u centru grada, gde je planirano da se gradi biblioteka. "Biblioteka da, ali ne diraj mi park",...

Svečana sednica SO Ljig (foto: )
Ljig pamti junake Kolubarske bitke Pre 1 dan 1 sati

Dan opštine Ljig

Dan opštine Ljig obeležen je skromno, kako i priliči opštini sa malim budžetom. Za razliku od ranijih godina, kada je dodeljivano po više priznanja, ove godine data je samo jedna Diploma "Đak...