Crvena zvezda - Split (foto: Đorđe Đoković)
Crvena zvezda - Split (foto: Đorđe Đoković)
23.03.2018, 20:51

Favoriti u polufinalu

č: | fb:
Prvi dan Juniorskog košarkaškog turnira, koji se u Valjevu igra sedmi put, protekaoje u dominaciji favorita, pa su se u sutrašnjem polufinalu našli Mega, Crvena zvezda, Partizan i podgorička Budućnost. Za plasman od petog do osmog mesta boriće se Cibona, Split, Igokea i domaćin Metalac/Student.
 
 
Mega Bemax - Cibona

Mega Bemax - Cibona (Foto: Đorđe Đoković)

 
Mega je danas pobedila Cibonu, kojoj je ovo prvo gostovanje u Valjevu sa 91:76, Zvezda je savladala Split sa 87:69, Budućnost je bila bolja od Igokee 85:70, dok je Partizan dobio Metalac/Student sa 100:45 (!), što je do sada rekordna razlika na martovskim turnirima u Valjevu.
 
 
Videlo se da Mega i Zvezda imaju dobre škole košarke, crveno-bele vodi trener Klipa, koji se ogledao i u radu sa prvotimcima FMP-a, odnosno juniorima Zvezde, dok u Megi ima najviše "pedigriranih" košarkaških prezimena sa Miškovićem i Musićem na čelu. Ima i Gudurićau Zvezdi, Prkačina u Ciboni, Perasovića u Splitu, Pajovića u Budućnosti...
 
Metalac - Partizan

Metalac - Partizan (Foto: Đorđe Đoković)

 
Budućnost je otpor Igokee slomila tek u završnici meča u kojoj je prednost Podgoričana sa tri otišla na deset poena razlike zahvaljujući boljem skoku u odbrani i organizovanijem napadu, dok su mladi valjevski košarkaši po pravilu autsajderi osim one godine kada je ekipu, sa dva pojačanja, vodio Mika Poček. Red bi bio da se u radu Škole košarke Metalca štošta drastično promeni. Ovako, igrač za prvi tim može se pojaviti samo slučajno kao "incident"! 
 
 
Aleksandar Icić, koji je uspešno vodio i prvu ekipu i ima zavidno iskustvo u radu sa Zvezdinim ženskim selekcijama, a i u drugim muškim klubovima, skrajnut je, pa je osnovao svoj klub KK Valjevski e da bi tu ostvario ono što smatra da može.
 
 
U Stančićevo vreme, a sve je 2012. počelo kao njegov memorijalni turnir, mlađe selekcije su igrale sa najboljim beogradskim klubovima i nikada nisu gubile sa 55 poena razlike. A Luka je pre 40 godina, kada je bio van matičnog kluba, ukazivao na to da se u Metalcu sa mladima slabo radi, te da će cena takvog odnosa biti upravo ovakva! Uz ljude koji vode klub krivci su i pojedini treneri dovođeni van Valjeva da vode seniore i njihova teorija o "novim vremenima". Budalaštine...
Budućnost - Igokea

Budućnost - Igokea (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sutra u 12.00 sati igraju Metalac/Student - Split, u 14.00 sati Cibona - Igokea. Po podne na programu su polufinala Mega - Budućnost (16.00) i Crvena zvezda - Partizan (18.00), kada će i Hala sportova, kao i za svaki "večiti derbi", biti puna. To je u Valjevu već viđeno na ovom, kao i na "Gužvinom memorijalu" u rukometu.
 
 
U nedelju, od 11.00 sati, počinju utakmice za konačni plasman, a finale je u 17.30 časova.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 2 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...