Partizan - Crvena zvezda (foto: Đorđe Đoković)
Partizan - Crvena zvezda (foto: Đorđe Đoković)
24.03.2018, 19:35

U finalu Partizan - Mega

č: | fb:
U finalu Juniorskog košarkaškog turnira, koji se u Valjevu za Dan grada igra sedmi put, sutra će se od 17.30 sati sastati beogradski klubovi Partizan i Mega. Za treće mesto (15.00) igraće Crvena zvezda i podgorička Budućnost, za peto mesto (13.00) igraju Split i zagrebačka Cibona, a za sedmo (11.00) Metalac/Student 014 i Igokea iz Aleksandrovca (BiH).
 
 
Četvorostruki pobednik do sada Partizan nadigrao je Crvenu zvezdu u utakmici punoj tempa zahvaljujući boljem skoku pod koševima i smislenijem napadu. Prošlogodišnji pobednik jurio je dvocifrenu prednost crno-belih, prilazio na 3-4 poena minusa ali su crno-beli uspevali da ostanu hladne glave i koševima kada je to bilo najpotrebnije sačuvaju prednost i pobede sa 71:63. Ta utakmica je, kako smo i najavili, bila najposećenija do sada na ovom turniru.
 
 
Mega je otpor čvrstih Podgoričana, koji su dugo vodili, slomila tek u poslednjoj deonici susreta koji je dobila sa 22:9, a time i utakmicu rezultatom 74:65. 
Metalac/Student - Split

Metalac/Student - Split (Foto: Đorđe Đoković)

 

Split je lako dobio selekciju Valjeva sa 99:69 iako su domaćini prvu četvrtinu dobili sa 31:20. Bili su Valjevci borbeni, trudili su se, ali je odlučio kvalitet gostiju. 
 
 
Cibona se pokazala uigranijom, kompaktnijom i školovanijom ekipom od Igokee, te njenoj pobedi od 89:73 nema prigovora.
 
 
Uz medalje i pehare pobedniku turnira, prigodna priznanja dobiće i najbolji igrač i strelac, te prva petorka u izboru trenera, učesnika međunarodnog juniorskog turnira. Nagradi se može nadati i najbolji "trojkaš" posle takmičenja organizovanog uoči finalne utakmice.
Partizan - Crvena zvezda

Partizan - Crvena zvezda (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prva dva dana sve utakmice korektno su sudili valjevski arbitri Midrak, Milovanović, Uskoković, Pantić...

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 1 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 11 sati 50 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.