Slavlje odbojkaša VA 014 (foto: Đorđe Đoković)
Slavlje odbojkaša VA 014 (foto: Đorđe Đoković)
30.03.2018, 20:59

Slavlje zbog Superlige uz veridbu "Crnog" i Nikoline

č: | fb:
Odbojkaši VA 014 večeras su, u Hali sportova, i zvanično overili plasman u Superligu Srbije posle pobede protiv Futoga od 3:0 (25:17, 25:17, 25:16). Bila je to kruna sezone u kojoj ekipa trenera Mirka Ristovića nije znala za neuspeh i od prvog kola je vodila na tabeli.
 
 
Ključne pobede bile su protiv beogradskih klubova Partizan i Železničar, u Smederevu, Kosovskoj Mitrovici... Jedina dva poraza pretrpljena su od iskusne ekipe Borca iz Starčeva, i na Studentu i u gostima.
VA 014 - Futog

VA 014 - Futog (Foto: Đorđe Đoković)

 

Teret je iznela prva postava sa kapitenom Nikolom Crnim Ražnatović na čelu mada je bilo i utakmica u kojima je, recimo, Jevtović bio tehničar zbog bolesti standardnog prvotimca Bulatovića. Tu su još Vešović, Bulatović, Radić, Knežević, Adamović, Spasojević, Lalić, Đokić... Pre početka prvenstva Bobovac je otišao u Kragujevac, a ranije je Nikola Pavlović postao član Crvene zvezde i bio na pozajmici u subotičkom Spartaku sa kojim se plasirao među superligaše.
 
 
Večerašnju utakmicu, uz vatromet, obeležila je i prosidba Nikoline Tomić, odbojkašice Srbijanke 014. koja je u prošloj sezoni uspešno igrala za ŽOK Valjevo. Nju je, između drugog i trećeg seta, zaprosio Nikola Ražnatović, pa će njihova dugogodišnja veza biti krunisana brakom.
Nikola Ražnatović prosi Nikolinu Tomić

Nikola Ražnatović prosi Nikolinu Tomić (Foto: Đorđe Đoković)

  

Slavlje

Slavlje (Foto: Đorđe Đoković)

VA 014 će svakako nastojati da sačuva sadašnji igrački kadar, što neće biti lako, a misiju je izgleda završio i trener Ristović. Moguća su, dakle, i pojačanja, a nije isključeno da se prvoj ekipi pridruži i neki kadet iz ekipe, koja je, pod vođstvom "Crnog" Ražnatovića, pobedom nad vršnjacima iz Ljiga, izborila plasma na državno prvenstvo u svom uzrastu.
 
 
U Superligi Srbije su pobednik Kupa Novi Pazar, višegodišnji prvaci Vojvodina NS i Crvena zvezda, subotički i ljiški Spartak, Mladi radnik (Požarevac), Jedinstvo (Stara Pazova)... U baraž za opstanak ide Niš sa beogradskim Partizanom, koji je podmlađen ispeo prošle sezone. Svi su iskusniji i pripremljeniji za igranje u elitnom društvu, pa valjevske odbojkaše očekuju ozbiljna iskušenja.
 
 
Valjevo je u najvišem rangu SRJ, 2001-2003, imalo ŽOK Srbijanku, koju je kao trener vodio Miroslav Aksentijević Kremić, docnije selektor ženske reprezentacije Hrvatske u dva navrata i trener muške ekipe Varteksa iz Varaždina. Kapiten je bila Paunović, igrale su i Jovanović, Branković, Popović, Kijac, Daničić, Puzović...
Slavlje

Slavlje (Foto: Đorđe Đoković)

Pehar novom superligašu predao je Zoran Ivović iz Ljiga, otac reprezentativca Marka, koji je igrao za Spartak, a sada je direktor Katastra i odbojkaški radnik.
 
 
 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 46 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 43 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara