Memorijal Momčilo Gvozdenović Triša (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Memorijal Momčilo Gvozdenović Triša (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
02.05.2018, 06:45

"Trišin memorijal" u šahu

č: | fb:
U Omni centru danas se igra drugi šahovski memorijal Momčila Gvozdenovića Triše u organizaciji novog prvoligaša VŠK 2005. Prijavilo se preko 160 učesnika, broj je ograničen na 200, među kojimas je 26 velemajstora, 25 intermajstora i veći broj FIDE majstora.
 
 
Prijavljeni su i reprezentativci Srbije, velemajstori Ivanišević, Perunović, Sedlak i Inđić, kao i kapiteni obe državne selekcije, velemajstori Tadić i Damljanović, prvi favorit po trenutnom rejtingu na rang listi FIDE. Valjevske šahiste predvode velemajstor Kostić, intermajstori Božić i direktor turnira Ilić. Tu si oni nižeg rejtinga, koji su u VŠKU sa Trišom drugovali i na 64 crno-bela polja "ratovali". Prijavilo se i nekoliko šahistkinja sa titulom ženskog FIDE majstora.
 
 
Otvaranje je danas u 11.00 sati, igra se devet kola po Švajcarskom sistemu, tempo igre je 15 minuta po igraču. Nagradni fond iznosi 200.000 dinara. Pobednik prvog memorijala bio je vm Marković, bivši državni prvak i reprezentativac. Isti broj poena ali i nešto slabije dodatne kriterijume imao je i im Božić.
 
 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...