Memorijal Momčilo Gvozdenović Triša (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Memorijal Momčilo Gvozdenović Triša (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
02.05.2018, 06:45

"Trišin memorijal" u šahu

č: | fb:
U Omni centru danas se igra drugi šahovski memorijal Momčila Gvozdenovića Triše u organizaciji novog prvoligaša VŠK 2005. Prijavilo se preko 160 učesnika, broj je ograničen na 200, među kojimas je 26 velemajstora, 25 intermajstora i veći broj FIDE majstora.
 
 
Prijavljeni su i reprezentativci Srbije, velemajstori Ivanišević, Perunović, Sedlak i Inđić, kao i kapiteni obe državne selekcije, velemajstori Tadić i Damljanović, prvi favorit po trenutnom rejtingu na rang listi FIDE. Valjevske šahiste predvode velemajstor Kostić, intermajstori Božić i direktor turnira Ilić. Tu si oni nižeg rejtinga, koji su u VŠKU sa Trišom drugovali i na 64 crno-bela polja "ratovali". Prijavilo se i nekoliko šahistkinja sa titulom ženskog FIDE majstora.
 
 
Otvaranje je danas u 11.00 sati, igra se devet kola po Švajcarskom sistemu, tempo igre je 15 minuta po igraču. Nagradni fond iznosi 200.000 dinara. Pobednik prvog memorijala bio je vm Marković, bivši državni prvak i reprezentativac. Isti broj poena ali i nešto slabije dodatne kriterijume imao je i im Božić.
 
 

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 16 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara