Memorijal Momčilo Gvozdenović Triša (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Memorijal Momčilo Gvozdenović Triša (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
02.05.2018, 06:45

"Trišin memorijal" u šahu

č: | fb:
U Omni centru danas se igra drugi šahovski memorijal Momčila Gvozdenovića Triše u organizaciji novog prvoligaša VŠK 2005. Prijavilo se preko 160 učesnika, broj je ograničen na 200, među kojimas je 26 velemajstora, 25 intermajstora i veći broj FIDE majstora.
 
 
Prijavljeni su i reprezentativci Srbije, velemajstori Ivanišević, Perunović, Sedlak i Inđić, kao i kapiteni obe državne selekcije, velemajstori Tadić i Damljanović, prvi favorit po trenutnom rejtingu na rang listi FIDE. Valjevske šahiste predvode velemajstor Kostić, intermajstori Božić i direktor turnira Ilić. Tu si oni nižeg rejtinga, koji su u VŠKU sa Trišom drugovali i na 64 crno-bela polja "ratovali". Prijavilo se i nekoliko šahistkinja sa titulom ženskog FIDE majstora.
 
 
Otvaranje je danas u 11.00 sati, igra se devet kola po Švajcarskom sistemu, tempo igre je 15 minuta po igraču. Nagradni fond iznosi 200.000 dinara. Pobednik prvog memorijala bio je vm Marković, bivši državni prvak i reprezentativac. Isti broj poena ali i nešto slabije dodatne kriterijume imao je i im Božić.
 
 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 48 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...