Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
02.05.2018, 18:02

Pobednik Nikola Sedlak

č: | fb:

Subotički velemajstor Nikola Sedlak, reprezentativac Srbije, pobednik je šahovskog memorijala "Momčilo Gvozdenović Triša", koji je danas održan u Omni centru. Sedlak je osvojio 7,5 poena iz devet kola - šest pobeda i tri remija. Isti rezultat ostvario je i beogradski velemajstor Aleksandar Inđić, takođe reprezentativac, ali je imao slabije dodatne kriterijume. 

 
U poslednjem kolu, Sedlak je remizirao sa novosadskim velemajstorom Sinišom Dražićem, dok je Inđić pobedio kapitena srpske reprezentacije, beogradskog velemajstora Branka Tadića. 
 
 
Po pola poena manje osvojili su Dražić, reprezentativac Miloš Perunović, prvi favorit po trenutnom rejtingu Branko Damljanović, selektor ženske reprezentacije Srbije, Lazar Nestorović i Goran N. Todorović. Po 6,5 poena imaju Tadić, Lajthajm, Milanović, pobednik prvog memorijala Marković, Savić, Pavlović, Biljanić, G. Arsović, Ristić, Čabrilo i reprezentativac Ivanišević.
 
 
U grupi 11 igrača sa po 6 poena je i im Milan Božić, najbolje plasirani valjevski šahista na 26. mestu među 144 učesnika iz BiH, Crne Gore, Švedske i Srbije. Identičan skor ima i Nenad Popović na 28. mestu, takođe član VŠK-a. Velemajstor Vladimir Kostić ima 5 poena, po 4 poena imaju Luka Vujić, Slobodan Novaković i Vladisav Živković, 3,5 poena osvojio je im Dragan Ilić, direktor turnira, dok je 2 poena osvojio Boško Perović. 
 
 
Najbolje plasirana šahistkinja je mlada srpska reprezentatvika Jovana Srdanović, koja je sa 4,5 poena bila na 121. mestu.
 
 
Nagradni fond iznosio je 200.000 dinara, igrano je devet kola po Švajcarskom sistemu, tempo je bio 15 minuta po igraču. Organizator "Trišinog memorijala" bio je novi prvoligaš VŠK 2005, a turnir je po kvalitetu učesnika bio centralni prvomajski šahovski događaj u Srbiji.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 17 sati 55 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 23 sati 1 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 22 sati 10 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara