Valjevski izazov (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Valjevski izazov (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
30.05.2018, 08:16

Valjevo u “Danu izazova“ protiv Negotina

č: | fb:

Valjevo i ove godine učestvuje u "Danu izazova" planetarnoj sportsko-rekreativnoj akciji, koja se tradicionalno održava poslednje srede u maju. U Srbij se ove godine takmiči 98 gradova i opština, a protivnik našeg grada je Negotin.

 

Osnovni cilj manifestacije je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno. Manifestacija je zamišljena kao takmičenje između gradova, odnosno opština sličnih demografskih karakteristika.

 

Centralni deo "Dana izazova" u Valjevu biće organizovan od 14 časova u sedištu "Asocijacije sport za sve", mala hala "Partizan" na Pijačnom keju.

 

Moto ovogodišnje manifestacije je „Vratite svoje ulice, vratite svoju budućnost“

 

Predsednik Udruženja "Sport za sve" Valjevo Milan Popović objašnjava da grupe i pojedinci svoje učešće treba da prijave organizatoru akcije u svom gradu ili predavanjem prijavnog lista u kancelariju Sportskog saveza Valjeva danas do 19. 30 minuta.

 

"U 20 časova ukupan broj učesnika se upoređuje sa brojem građana tog grada i utvrđuje se procenat učešća. Konačni procenat učesnika iz jednog grada se upoređuje sa procentom učesnika iz zvaničnog suparničkog grada. Pobednik ima pravo da istakne zastavu svog grada u suparničkom gradu u trajanju od nedelju dana", kaže Popović.

 

Dodaje da je Dan izazova istovremeno prilika za uspostavljanje saradnje, prijateljskih, kulturnih, sportskih, privrednih i turističkih veza među gradovima a glavni cilj je zdravlje nacije, jer samo zdrava nacija ima budućnost .

Aktuelno

Skupština grada (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Skupština grada Pre 3 sati 38 minuta

Gradonačelnik o prvom rebalansu budżeta Valjeva

Skupština grada usvojila je predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2024. godinu kojim su budžetska sredstva, u odnosu na osnovnu Odluku o budžetu, uvećana za 1,76 posto. Gradonačelnik Lazar...

 (foto: )
Festival "Znanjem za budućnost" Pre 3 sati 38 minuta

Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

U osnovnoj školi u Divcima će u utorak 19.03.2024. godine biti održano 9. Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mBot robota dve generacije. Najbolje plasirane ekipe sa okružnih takmičenja će se...

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 1 dan 3 sati

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara