Finalisti Tomislav Jotovski i Maxime Janvier  (foto: Đorđe Đoković)
Finalisti Tomislav Jotovski i Maxime Janvier  (foto: Đorđe Đoković)
27.07.2014, 20:24

Maxime Janvier pobednik Slice opena

č: | fb:

Francuz Maxime Janvier je pobednik open turnira fjučers serije koji je igran u Valjevu u organizaciji teniskog kluba Slice. Mladi Francuz je sa 2:0 (7:6,7:6)  pobedio  makedonskog tenisera Tomislava Jotovskog. Finalni meč je trajao 2 časa i 40 minuta, a Francuz je dobio oba seta u taj brejku.

Maxime Janvier 

Maxime Janvier (Foto: Đorđe Đoković)

Maxime Janvier ima 17 godina, pokazao je odličan tenis, pobedivši i bolje rangirane igrače. Osim novčane nagrade od 1600 dolara i pehara, pobednik Slice open turnira, koji se igrao za nagradni fond od 10.000dolara, Maxim Janvier osvojio je i deset ATP bodova.

U konkurenciju muških dublova, pobednici su mađarski par Levent Godri -Peter Nađ koji su u petak u finalnom meču bili bolji od crnogorsko-italijanskog dubla Ljubomir Čelebić-David Melkior rezultatom 3-6, 6-4 (10-8).

Na turniru su nastupila i dva domaća igrača iz Teniskog kluba Slice. Mladi i talentovani Filip Blagojević nije uspeo da prođe kvalifikacije, dok je Vladimir Ćosić eliminisan u prvom kolu.

Tomislaa Jotovski

Tomislaa Jotovski (Foto: Đorđe Đoković)

Prvi fjučers koji je igran u Valjevu, od 19.do 28. jula na tenis terenima TK Slice, okupio je 32 igrača u singlu i 16 u dublu  iz Japana, SAD, Čilea, Bugarske, Rumunije, Italije, Mađarske, Francuske, Velike Britanije, Australije, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Teniseri koji su boravili u našem gradu, zadovoljni su organizacijom turnira, kao i brojni posetioci koji su imali priliku prvi put u Valjevu da prate open turnir.

Publika na turniru

Publika na turniru (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno