Registracija Prijava preko FB
Tomislava Jotovski, Dragomir Ilić, Maksim Žanvije i Milan Nešovanović (foto: Đorđe Đoković)
Tomislava Jotovski, Dragomir Ilić, Maksim Žanvije i Milan Nešovanović (foto: Đorđe Đoković)
28.07.2014, 11:57

Pun pogodak, učesnici i supervizori prezadovoljni

č: | fb:

Mladi francuski teniser Maksim Žanvije (Maxime Janvier), sedamnaestogodišnjak, redak je talenat, što će vrlo brzo pokazati i u najjačoj konkurenciji ATP tura, kaže za Kolubarske.rs Milan Nešovanović, direktor juče završenog fjučersa na terenima privatnog TK „Slajs“ (Slice) u Novom naselju.

„Žanvije je došao u Valjevo, igrao i pobedio, a već danas nastupa za Francusku u Dejvis kup takmičenju juniora. U jučerašnjem finalu savladao je makedonskog tenisera Tomislava Jotovskog. Borio se i protiv publike, koja je ’fudbalski’ navijala za njegovog rivala! Pobedio je u dva seta, oba puta u taj brejku sa po 7:6, što govori o njegovoj mentalnoj snazi“, oduševljen je Nešovanović, inače „devojka za sve“ u TK „Slajs“. „Ne treba zaboraviti da je Žanvije na putu do prvog mesta pobedio i srpskog tenisera Mikija Jankovića u kojeg je do sada mnogo uloženo“.

Pozdrav finalista nakon meča

Pozdrav finalista nakon meča (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor prvog valjevskog fjučersa, sa nagradnim fondom od 10.000 dolara, priča da su i momci iz SAD, Japana, Čilea, Australije, Velike Britanije, Italije i Mađarske, ali i Hrvatske i Crne Gore, takođe bili oduševljeni Valjevom. „Snalazili su se, tražili hostele sa jeftinim prenoćištem bez doručka,  za obedovanje najčešće kupovali pahuljice, jogurt i voće, sami prali opremu kako bi što duže ostali za novac koji su imali pri ruci. Grad Valjevo je mnogo dobio, nadam se da će neko od „otaca“ u 2015. imati sluha da pomogne kako bi ovaj turnir postao tradicija“, dodaje.

Sa kvalifikantima za ulazak u glavni žreb bilo je 48 takmičara, među njima i dva mlada Valjevca iz TK “Slajs”, kluba koji je svojom infrastrukturom pokazao kako je kadar da organizuje ovakva nadmetanja. Valjevski fjučers našao se u kalendaru Evropske federacije za 2014. među još 13 muških i osam ženskih turnira u toj kategoriji.

Nešovanović kaže da su i Metalčevi (gradski) tereni na Pećini bogom dani. Potrebno je da neko uloži malo novca da se upotpuni infrastruktura, da se omogući silazak na Kolubaru, da sve to postane i turistička atrakcija. Za to je potrebno manje novca od onoga, koji je Dragomir Ilić, vlasnik TK “Slajs”, uložio u terene i objekte tog kluba.

Finale Slice open

Finale Slice open (Foto: Đorđe Đoković)

Milan Nešovanović takođe kaže da, u finansijskom smislu, još nije podvučena crta za juče završeni fjučers. To što je nagradni fond iznosio 10.000 dolara ne znači da nije potrošeno još toliko novca na organizaciju i obezbeđivanje sudijskog kora i prisustva drugih zvaničnika Evropske teniske federacije. Nešovanović je Ivanjičanin poreklom, valjevski je zet, u našem gradu lepo se “primio”.

Valjevo, grad sa teniskom tradicijom

U Valjevu se tenis igra iz vremena po okončanju Velikog rata, u kojem je prvi klub sa predsednikom dr Milivojem Milenkovićem, očnim lekarom, osnovan 1927, a prvo igralište na Zdravljaku, po projektu tadašnjeg gradskog inženjera Mila Babića, izgrađeno 1928. godine. Grad zaslužuje bolju organizaciju rada u tenisu zarad masovnijeg odziva dece i mladih u vremenima kada su Novak Đoković, Tipsarević i Troicki, Ana Ivanović i Jelena Janković, ali i Krajinović, Lajović, Jovanovska, Krunić, Jakšić, Dolonc, Jorović... najbolji ambasadori Srbije i srpskog sporta u svetu.

Aktuelno

Zavod za javno zdravlje (foto: Kolubarske.rs)
Očekuju se rezultati Pre 51 minuta

Zavod za javno zdravlje još uvek ne radi

Valjevski Zavod za javno zdravlje još uvek nije počeo sa radom, ali se očekuje da će uskoro početi. Zbog nepreciznosti i pogrešno protumačenog saopštenja jutros smo objavili informaciju, koju smo...

(Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Zvanično saopšteno Pre 20 sati 23 minuta

U Valjevu 59 obolelih od koronavirusa

U Valjevu je 59 osoba pozitivno na novi korona virus, što je 3,34 posto od ukupnog broja obolelih u Srbiji, zvanično je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba u Palati Srbija.  · 21 komentara