Registracija Prijava preko FB
Tomislava Jotovski, Dragomir Ilić, Maksim Žanvije i Milan Nešovanović (foto: Đorđe Đoković)
Tomislava Jotovski, Dragomir Ilić, Maksim Žanvije i Milan Nešovanović (foto: Đorđe Đoković)
28.07.2014, 11:57

Pun pogodak, učesnici i supervizori prezadovoljni

č: | fb:

Mladi francuski teniser Maksim Žanvije (Maxime Janvier), sedamnaestogodišnjak, redak je talenat, što će vrlo brzo pokazati i u najjačoj konkurenciji ATP tura, kaže za Kolubarske.rs Milan Nešovanović, direktor juče završenog fjučersa na terenima privatnog TK „Slajs“ (Slice) u Novom naselju.

„Žanvije je došao u Valjevo, igrao i pobedio, a već danas nastupa za Francusku u Dejvis kup takmičenju juniora. U jučerašnjem finalu savladao je makedonskog tenisera Tomislava Jotovskog. Borio se i protiv publike, koja je ’fudbalski’ navijala za njegovog rivala! Pobedio je u dva seta, oba puta u taj brejku sa po 7:6, što govori o njegovoj mentalnoj snazi“, oduševljen je Nešovanović, inače „devojka za sve“ u TK „Slajs“. „Ne treba zaboraviti da je Žanvije na putu do prvog mesta pobedio i srpskog tenisera Mikija Jankovića u kojeg je do sada mnogo uloženo“.

Pozdrav finalista nakon meča

Pozdrav finalista nakon meča (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor prvog valjevskog fjučersa, sa nagradnim fondom od 10.000 dolara, priča da su i momci iz SAD, Japana, Čilea, Australije, Velike Britanije, Italije i Mađarske, ali i Hrvatske i Crne Gore, takođe bili oduševljeni Valjevom. „Snalazili su se, tražili hostele sa jeftinim prenoćištem bez doručka,  za obedovanje najčešće kupovali pahuljice, jogurt i voće, sami prali opremu kako bi što duže ostali za novac koji su imali pri ruci. Grad Valjevo je mnogo dobio, nadam se da će neko od „otaca“ u 2015. imati sluha da pomogne kako bi ovaj turnir postao tradicija“, dodaje.

Sa kvalifikantima za ulazak u glavni žreb bilo je 48 takmičara, među njima i dva mlada Valjevca iz TK “Slajs”, kluba koji je svojom infrastrukturom pokazao kako je kadar da organizuje ovakva nadmetanja. Valjevski fjučers našao se u kalendaru Evropske federacije za 2014. među još 13 muških i osam ženskih turnira u toj kategoriji.

Nešovanović kaže da su i Metalčevi (gradski) tereni na Pećini bogom dani. Potrebno je da neko uloži malo novca da se upotpuni infrastruktura, da se omogući silazak na Kolubaru, da sve to postane i turistička atrakcija. Za to je potrebno manje novca od onoga, koji je Dragomir Ilić, vlasnik TK “Slajs”, uložio u terene i objekte tog kluba.

Finale Slice open

Finale Slice open (Foto: Đorđe Đoković)

Milan Nešovanović takođe kaže da, u finansijskom smislu, još nije podvučena crta za juče završeni fjučers. To što je nagradni fond iznosio 10.000 dolara ne znači da nije potrošeno još toliko novca na organizaciju i obezbeđivanje sudijskog kora i prisustva drugih zvaničnika Evropske teniske federacije. Nešovanović je Ivanjičanin poreklom, valjevski je zet, u našem gradu lepo se “primio”.

Valjevo, grad sa teniskom tradicijom

U Valjevu se tenis igra iz vremena po okončanju Velikog rata, u kojem je prvi klub sa predsednikom dr Milivojem Milenkovićem, očnim lekarom, osnovan 1927, a prvo igralište na Zdravljaku, po projektu tadašnjeg gradskog inženjera Mila Babića, izgrađeno 1928. godine. Grad zaslužuje bolju organizaciju rada u tenisu zarad masovnijeg odziva dece i mladih u vremenima kada su Novak Đoković, Tipsarević i Troicki, Ana Ivanović i Jelena Janković, ali i Krajinović, Lajović, Jovanovska, Krunić, Jakšić, Dolonc, Jorović... najbolji ambasadori Srbije i srpskog sporta u svetu.

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
U slučaju Vujić Subotić i još devet osoba Pre 41 minuta

Viši sud vratio i treću dopunu dopunjene optužnice

I treća dopunjena verzija optužnice protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba, vraćena je na dopunu, jer je “potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da...

Konferencija za novinare Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
6. izdanje festivala "Valjevski filmski susreti" Pre 21 sati 26 minuta

"Van okvira" preko 30 filmova za četiri dana

Film "Dnevnik Diane Budisavljević", rediteljke Dane Budisavljević, otvoriće šeste "Valjevske filmske susrete" koji počinju večeras i trajaće do 15. decembra. Za četiri dana biće prikazano preko 30...  · 3 komentara

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Stranka moderne Srbije proverava nezvaničnu informaciju Pre 18 sati 35 minuta

Da li će na Gradcu biti izgrađena mini hidroelektrana?

Povodom nezvaničnih informacija da bi se moglo dogoditi da mini hidroelektrana bude izgrađena na Gradcu oglasila se Stranka moderne Srbije sa ciljem da se, ukoliko su informacije tačne, na vreme...  · 1 komentar

Novogodišnji ukrasi u Krađorđevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Vlast kao da je izgubila entuzijazam Pre 1 dan

Praznici dolaze, a nakit...?

U Valjevu još uvek nije postavljena novogodišnja rasveta. Trebalo bi da bude do kraja nedelje. Novi ukrasi nisu kupljeni jer u kasi nema para. Iz istih razloga kasni i tender za klizalište,...  · 5 komentara