Valjevski polumaraton (2018.) (foto: Đorđe Đoković)
Valjevski polumaraton (2018.) (foto: Đorđe Đoković)
16.06.2018, 08:28

Desetka za prvi Valjevski polumaraton

č: | fb:

Prvi Valjevski polumaraton, koji je održan prošlog vikenda, opravdao je očekivanja kako organizatora, tako i preko 400 učesnika. Sportsko udruženje "Varatonac", organizator ove manifestacije koja zaslužuje sve pohvale, već se sprema za drugi Valjevski polumaraton, a do tada osvrt na prvi koji je bio u svakom pogledu uspešan!

  

Pored lokalnih takmičara i učesnika iz Sombora, Kule, Šapca, Beograda, Novog Sada, Požege, Svilajnca, Pančeva, Čačka, Lazarevca, Loznice, Kosovske Mitrovice  i drugih gradova naše zemlje, Valjevom su trčali i učesnici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, čak se našao i jedan takmičar sa Kube! Time je Valjevo je u jednom danu postalo deo velike internacionalne porodice i zauzelo svoje mesto na mapi trkačkih gradova!

Valjevski polumaraton

Valjevski polumaraton (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevski polumaraton

Valjevski polumaraton (Foto: Đorđe Đoković)

 

Četiri stotine vedrih, nasmejanih lica udahnulo je Valjevu novu, pozitivnu energiju, a na talasu dobrih vibracija nastojali su da ih svojom muzikom zadrže DJ Vladimir Srdić i bubnjari Valjevske gimnazije, kao i mnogi sugrađani koji su aplauzima i bodrenjem nastojali da daju podršku učesnicima trke, ne bi li što lakše i brže prešli zadate kilometre.

 

Veliku pomoć i podrušku takmičarima pružili su i mnogobrojni volonteri  radom na okrepnim stanicama bez kojih bi bilo gotovo nezamislivo izgurati tako dugu trku. Ipak, ne treba zaboraviti ni one koji su bili raspoređeni na zadacima dodele startnih paketa, beleženja vremena, dodele medalja i svim drugim pratećim zadacima neophodnim za ostvarivanje jednog ovako velikog i masovnog događaja. Svima njima pripada velika zahvalnost za to što je Valjevski polumaraton održan tako kako jeste.

Valjevski polumaraton

Valjevski polumaraton (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevski polumaraton

Valjevski polumaraton (Foto: Đorđe Đoković)

Posebnu vrednost Valjevski polumaraton pokazao je podržavanjem humanitranih akcija «SMS za kilometar» organizacije «Živi zdravo»  i prikupljanja knjiga za školske biblioteke u mioničkoj opštini u organizaciji glumca Zorana Ćosića, ali i činjenicom da je među prijavama bilo i tzv. porodičnih paketa  - u trci su zajedno učestvovali roditelji i deca – slika koja govori više od hiljadu reči o pravim životnim vrednostima.

 

Pobednici  

 

Pobednik prvog Valjevskog polumaratona održanog u nedelju 10. juna je Miloš Milosavljević, sa izuzetnim vremenom  1:13:23, drugo mesto pripalo je Aleksandru Adžiću, a treće Novici Stojanoviću.

 

Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je naša sugrađanka Katarina Radovanović ( 1:37.55 ), a za njom slede drugoplasirana Jelena Ivković i trećeplasirana Nataša Radulović.

 

Još jednu medalju Valjevu je doneo Saša Antić kao pobednik trke na 10 km, drugo mesto osvojio je Dragan Nikolić, a treće Đorđe Ivanović. Pobednica Trke zadovoljstva (10 km) je Milica Živanović, Jelisaveta Jovičić zauzela je drugo, a Aleksandra Radoičić treće mesto.

 

Pored pomenutih trka održana je i trka na 500 metara namenjena valjevskim osnovcima.

 

Valjevski polumaraton

Valjevski polumaraton (Foto: Đorđe Đoković)

Možda vas ova priča i fotografije podstaknu da i sami obujete patike i prijavite se za naredni Valjevski polumaraton. Vidimo se na stazi!

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 15 sati 32 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 10 sati 57 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...