Registracija Prijava preko FB
Automobilizam (foto: Avako)
Automobilizam (foto: Avako)
23.06.2018, 12:27

"Avako" najbolji na Đerdapu

č: | fb:
Obnovljeni "Avako Rally Team" iz Valjeva ućestvovao je 9. i 10. juna na prvom reliju na Đerdapu, kojim je otvorena sezona u Rally šampionatu Srbije. Valjevci su nastupili sa šest posada. Pobedili su u klasi IV, generalnom plasmanu, kao i u klasi I, gde su uzeli prvo i drugo mesto.
 
 
Ovo je za Kolubarske.rs potvrdio Zoran Pivić, sportski direktor "Avaka", koji je dodao da se u obnovljen klubu takmiće isključivo Valjevci, te da je okončana saradnja sa dugogodišnjim sportskim prijateljima iz Bajine Bašte, čije su posade takođe učestvovale na Đerdapu.
 
 
U klasi 4 i generalnom plasmanu pobedili su Željko Milutinović i suvozač Uroš Lukić u automobilu "Reno Clio Rs". U klasi 1 pobedili su debitant Matija Stojanac i suvozač Tihomir Nikolić, na "yugu", drugi su bili Dragan Bugarski i suvozač Ivan Kosojević ("yugo"), dok su Aleksandar Marković i suvozač Ivan Radovanović izleteli na prvom od šest brzinskih ispita.
 
 
U klasi 2, Milan Ninović i suvozać Miloš Đukić bili su četvrti, a Nikola Pivaljević i suvozač Srđan Maksimović su bili treći ali su diskvalifikovani zbog manje kilaže automobila.
 
 
Takodje, "Avako" je prvi u plasmanu klubova.
 
 
Posebno atraktivno vozi Željko Milutinović, koji je i u prošloj sezoni imao dosta uspeha na relijima od Mionice do Jahorine i Opatije, pa, prema rečima Pivića, za Željkom "počinje potera". Uspehu debitanta Stojanca doprineo je i iskusni suvozač Nikolić, a Matija će ubuduće voziti novog "yuga".
 
 
Za 7. i 8. jul u Mionici je zakazan novi reli, a u šampionatu Srbije biće i trke u Vrnjačkoj Banji, Beogradu (na stazi do Avale), Jahorini...
 
 
Aktivnosti "Avaka" peivukle su interesovanje ne samo starih asova i ljubitelja relija već i mladih momaka, koji su sa klubom putovali na Đerdap i dva dana spavali u automobilima kako bi navijali. Neki od njih će polagati sudisjki ispit i već na Mioničkom reliju imati "vatreno krštenje".
 
 
Iz nekadašnjih "Avakovih" dana pamtimo druženje šampiona Obrena Tešića (Bajina Bašta) i Gage Čulića (Valjevo), koji, nažalost, nisu više među nama - Gagu je odnela bolest, dok je Obren smrtno stradao na reliju, na Tari, koju je poznavao kao svoj džep.
 
 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 50 minuta

Ubistvo u selu kod Osečine

Valjevska policija uhapsila je R. S. (1965) iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. On je danas nakon kraće rasprave ispalio dva hica u pedesetdvogodišnjeg...

Abro fest - glavni plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Jubilarni 15. online i na TV 25.09.2020

Abro fest po prvi put bez publike

Jubilarni 15. Abro fest, koji počnje večeras, ove godine bez publike. Glumci Gradskog pozorišta "Abrašević" igraće dve premijerne predstave u praznoj sali, a publika će moći da ih gleda na online...  · 4 komentara