Registracija Prijava preko FB
Mionički reli (2017,) (foto: MM power)
Mionički reli (2017,) (foto: MM power)
06.07.2018, 10:05

Sedam posada "Avaka" na Mioničkom reliju

č: | fb:
Na Mioničkom reliju, koji počinje večeras, obnovljeni ASU "Avaka tim" iz Valjeva startuje sa sedam posada. Iz Srbije na njemu učestvuju i takmičari iz Beograda, Bajine Bašte, Užica i Zlatibora.
 
 
Taj reli se boduje za nacionalni i otvoreni šampionat, odnosno Kup Srbije. Domaćin drugog reli takmičenja sezone je Mionička opština, a organizator beogradski klub "MM Power". 
 
 
Tereni u okolini Mionice zanimljivi su relistima o čemu svedoči podatak da je prijavljeno 27 posada, među kojima je i sedam "Avakovih", dok tri posade dolaze iz Hrvatske.
 
 
Kao i na premijeri sezone, na Đerdap reliju, posade Avako tima su željne da na "domaćem terenu" pokažu najbolje što zna‎ju, stoji, uz ostalo, u najavi na sajtovima specijalizovanih reli magazina. Kao "perjanica" Valjevaca navodi se Željko Milutinović, pobednik "Đerdap relija", koji će ponovo za glavne rivale imati Đanluku Roka i Nenada Vićentića. Raduje i povratak Živka Gajića posle četvorogodišnje pauze, koji će sa suvozačem Ljubišom Čulićem biti u pozajmljenom "reno klio RS".
 
 
Čulić je sin pokojnog Gradimira Gage Čilića, koji je svojevremeno bio pobednik relija po Srbiji, a šampion je bivao i Gagin mlađi brat Goran sa suvozačem, sada pokojnim Filom Stojancem. Goran i File su pre nekoliko godina, po osnovu rezultata na reli šampionatu Srbije, bili predloženi za najbolje sportiste Valjeva. Priznanje nisu dobili uz obrazloženje da automobilizam nije klasifikovan među sportovima koje "priznaje" Sportski savez Srbije!
 
 
Među učesnicima je i direktor ASU "Avako tima", Zoran Pivić, koji će biti suvozač u "yugu" sa vozačem Vladimirom Bota. Pivić je ranije bio suvozač valjevskom šampionu Andreju Jočiću, koji se "penzionisao". O strasti zaljubljenika u atomobilizam govori i podatak da je Željko Milutinović u "reno clio" do sada uložio oko 50.000 evra.
 
 
Što se gostiju iz Hrvatske tiče, njih će na Mioničkom reliju predvoditi iskusni Vedran Šipoš (reno klio RS), a tu su jos i Luka Latinović (ford fijesta ST) i Zagorac Mario Ban (pežo 106).
 
 
Mionički reli počinje večeras u 20.41 čas ceremonijalnim startom iz centra Mionice, sa trga kraj spomenika vojvodi Živojinu Mišiću, ‎a subota je rezervisana za "borbu protiv rivala i štoperice". Posade kreću na itinerer u subotu ujutru od 9 časova. U prvom delu očekuje ih četiri specijalna ispita, po dva prolaza brzincima Mioni (9,22 km) i Rajković (6,26 km). Potom sledi brzinac Rajković ekstra (13, 06 km), a nakon servisa predstoje po dva prolaska specijalima Markova crkva (7,14 km) i Brezđe (5,50 km). 
 
 
Dolazak prve posade na cilj u Mionicu očekuje se u 18.10 časova.
 
 
Do kraja šampionata voziće se reliji u Vrnjačkoj Banji i Goču, Beogradu i Avali, te Jahorini (BiH).

Aktuelno

Mihailo Milutinović i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Skupštine grada Pre 20 sati 2 minuta

"Šta reći, a da nije dijagnoza?"

Skupština grada usvojila je rebalans budžeta i odluku o kreditnom zaduživanju za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića. Gradonačelnik ponovo vređao odbornike opozicije i pokušao zamenom teza da...  · 13 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
"Razlog opšte poznat" Pre 1 dan

Plata u Krušiku kasni, radnici nezadovoljni

Radnicima Krušika, po prvi put u poslednjih 16 godina, nisu na vreme isplaćene plate. Akontacija za januar trebalo je da bude isplaćena 14. februara, ali se to nije desilo. To je za Kolubarske.rs...  · 20 komentara

Izložbu Korak u nauku u galeriji nauke i tehnike  (foto: www.petnica.rs)
U Galeriji nauke i tehnike SANU Pre 1 dan 2 sati

Otvorena "ambasada" Petnice u Beogradu

U Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti Istraživačka stanica Petnica otvorila je Izložbu "Korak u nauku”. koja će biti otvorena do 3. marta. Akademik Zoran Petrović je rekao...

Budžet 2020. (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Skupštine grada sa 52 tačke Pre 1 dan 5 sati

Pred odbornicima bolji od najboljeg budžet grada

Na današnjoj sednici Skupštine grada biće prvi "predizborni" rebalans "najboljeg budžeta". Već na početku godine biće dopunjen i to kreditom za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića. Gradska kasa...  · 7 komentara