Odbojkaška utakmica (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Odbojkaška utakmica (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.07.2018, 11:08

Pojačanja na sve strane

č: | fb:
Odbojka se "raspelcovala" i na Valjevo i Kolubarski okrug, pa su sada u najvišem rangu takmičenja ženske ekipe lajkovačkog Železničara i Uba, odnosno seniori ljiškog Spartaka i VA 014, dok su u Prvoj ligi Srbije ŽOK Valjevo, Ljižanke i Srbijanka 014. Pripreme za novu sezonu kreću početkom avgusta, a na sve strane stižu pojačanja, dok ima promena i u trenerskom sastavu.
 
 
Klub sa najdužom prvoligaškom tradicijom, veoma zaslužan za razvoj odbojke od Lazarevca i Gornjeg Milanovca do Valjeva, Lajkovca i Uba, svakako je ljiški Spartak, koji je i prošlu sezonu status superligaša sačuvao bez plej-auta zahvaljujući angažovanju trenera Šarenca iz Topole, koji je ranije uspešno vodio Inđiju. Bogdan Boca Veličković sada je u Fužinaru iz Ravne na Koroškem u Sloveniji, dok je njegov otac Ljubodrag Lane, igrač trofejne generacije sa Čedicom Nedeljkovićem na čelu, kao trener radio u obe ekipe Spartaka, a "gostovao" je i u Valjevu. Ljižani su srpskoj odbojci dali aktuelnog kapitena reprezentacije Marka Ivovića.
 
 
Markov stric Boban sada vodi ŽOK Srbijanka 014 (otac Zoran takođe je igrao odbojku, a sada vodi Ljiški katastar), klub koji ne krije ambicije da se bori za mesto u Superligi Srbije. Među pojačanjima su Tamara Rakić, nekada reprezentativka i odbojkašica Crvene zvezde i lajkovačkog Želje sa zavidnom inostranom karijerom, te Mratinković, Sara Savić i izuzetno talentovana Mitorvić, takođe iz "očerupanog" ŽOK Valjevo, čiji je prelazak odobrila Arbitražna komisija OS Srbije. 
 
 
Lajkovčanke je napustila trener Svetlana Ilić posle najuspešnije sezone do sada, pa je angažovan iskusni stručnjak Dragutin Baltić iz Kraljeva, čija je Ribnica podarila našoj odbojci Brđoviće, Petkoviće, Kovačeviće, Lisinca... Otišla je i Jovčić, korektor iz Ljiga, te Vignjević i Mitrović, a došle su za sada Lukić i Ranković. Želja sezonu otvara duelom sa Vizurom u Superkupu Srbije uz napomenu da je jedina ženska ekipa, koja će zemlju predstavljati na međunarodnoj sceni.
 
 
Seniore VA 014, posle odlaska Mirka Ristovića iz Kragujevca, sa klupe će predvoditi beogradski trener Saša Stevanović, koji je do sada, uz ostale klubove, vrlo uspešno vodio i Novopazarce, pobednike Kupa Srbije. Pojačanje je iskusni srednji bloker Ognjen Duduj, ljiški zet i rainji igrač Spartaka, koji je stigao iz Mladog radnika (Požarevac). Biće još novajlija, koje će kao kapiten predvoditi "Crni" Ražnatović.
 
 
Ubljanke nastavljaju sa "remontom" ekipe, koja se plasirala u Superligu Srbije. Pojačanja su ex reprezentativka Petrović, kao i Anđela Stojković pristigla iz ŽOK Valjevo, gde su u potpunosti afirmisala posle dolaska iz Lajkovca. Valjevski srpskoligaš je desetkovan, pa je na treneru Danilu Pejoviću i ljudima koji vode klub težak zadatak da sa mladim sastavom izbore opstanak. 
 
 
Bivši trner ŽOK Valjevo, Miroslav Aksentijević sada je, posle vođenja Varaždina i ženske reprezentacije Hrvatske, sidro spustio u ŽOK Spartak iz Subotice.
 
 
Zaloga budućih uspeha odbojkaškog sporta u Valjevu i Kolubarskom okrugu je dobar rad sa mlađim selekcijama, koje su stizale do finalnih turnira za prvenstvo Srbije. VA 014 će uskoro biti domaćin Balkanskog prvenstva mladih igrača iz nekoliko zemalja.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 32 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 31 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 21 sati 9 minuta

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...