Registracija Prijava preko FB
Šahovski Memorijal Selimir Manojlović (foto: Uroš Mitrović)
Šahovski Memorijal Selimir Manojlović (foto: Uroš Mitrović)
07.08.2018, 06:58

Četiri remija na startu

č: | fb:
U valjevskom Grand hotelu juče je počeo 4. međunarodni šahovski memorijal posvećen uspomeni na mk Selimira Manojlovića, jednog od osnivača ŠK Krušik, novog člana Prve lige centralne Srbije, i predsednika ŠS Centralne Srbije. 
 
 
Učestvuje 10 igrača - šest iz Srbije, dva iz Turske, te po jedan iz BiH i Nemačke. Na turniru se mogu osvajati balovi za titule velemajstora i intermajstora, što je, recimo, do sada polazilo za rukom novom reprezentativcu vm Zajiću, kao i im Sredojeviću iz Ljiga, koji je tada igrao za Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca.
 
 
Pokrovitelj je Grad Valjevo, a turnir su otvorili Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada i Selimirov sin Vanja, dok je prvi potez simbolično povukla Manojlovićeva unuka.
 
Prvi potez Selimirove unuke

Prvi potez Selimirove unuke (Foto: Uroš Mitrović)

 

Vanja Manojlović

Vanja Manojlović (Foto: Uroš Mitrović)

Od pet partija, u prvom kolu su četiri završene remijem - vm Kostić-im M. Radovanović, im Hirnelse-vm Pikula, fm Ozen-im N. Radovanović i im Radović-fm Muratović. Jedinu pobedu zabeležio vm Lazić, igrač sa najvišim rejtinog, crnim figurama protiv fm Tune Nalbanta.
 
 
Lazić je rodom iz Jadranske Lešnice, đak je našeg pokojnog kolege mk Bože Kićovića iz Loznice, a kao pionir osvajao je titulu svetskog prvaka posle čega je Kića doista obožavao Mirčeta.
 
 
Danas se igraju dva kola, od 9.00 i 16.00 sati, a zbog uštede u troškovima dva kola su na programu i u četvrtak. Igra se bez dana odmora, a turnir se završava 12. avgusta partijama 9. kola, koje su na programu od 9.00 sati.
 
 
Pobednici dosadašnjih memorijala bili su vm Zajić i vm Bogosavljević.
 
 

Aktuelno

Protesti ispred Skupštine Srbije (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 8 sati 20 minuta

Čiji su huligani na protestima

Sve je počelo utorak, nakon direktnog obraćanja Predsednika gospodina preko Javnog servisa. Predsednik gospodin je za vikend najavio policijski čas, jerbo građani nisu bili dobri. O ličnoj...  · 8 komentara