Šahovski Memorijal Selimir Manojlović (foto: Uroš Mitrović)
Šahovski Memorijal Selimir Manojlović (foto: Uroš Mitrović)
07.08.2018, 06:58

Četiri remija na startu

č: | fb:
U valjevskom Grand hotelu juče je počeo 4. međunarodni šahovski memorijal posvećen uspomeni na mk Selimira Manojlovića, jednog od osnivača ŠK Krušik, novog člana Prve lige centralne Srbije, i predsednika ŠS Centralne Srbije. 
 
 
Učestvuje 10 igrača - šest iz Srbije, dva iz Turske, te po jedan iz BiH i Nemačke. Na turniru se mogu osvajati balovi za titule velemajstora i intermajstora, što je, recimo, do sada polazilo za rukom novom reprezentativcu vm Zajiću, kao i im Sredojeviću iz Ljiga, koji je tada igrao za Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca.
 
 
Pokrovitelj je Grad Valjevo, a turnir su otvorili Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada i Selimirov sin Vanja, dok je prvi potez simbolično povukla Manojlovićeva unuka.
 
Prvi potez Selimirove unuke

Prvi potez Selimirove unuke (Foto: Uroš Mitrović)

 

Vanja Manojlović

Vanja Manojlović (Foto: Uroš Mitrović)

Od pet partija, u prvom kolu su četiri završene remijem - vm Kostić-im M. Radovanović, im Hirnelse-vm Pikula, fm Ozen-im N. Radovanović i im Radović-fm Muratović. Jedinu pobedu zabeležio vm Lazić, igrač sa najvišim rejtinog, crnim figurama protiv fm Tune Nalbanta.
 
 
Lazić je rodom iz Jadranske Lešnice, đak je našeg pokojnog kolege mk Bože Kićovića iz Loznice, a kao pionir osvajao je titulu svetskog prvaka posle čega je Kića doista obožavao Mirčeta.
 
 
Danas se igraju dva kola, od 9.00 i 16.00 sati, a zbog uštede u troškovima dva kola su na programu i u četvrtak. Igra se bez dana odmora, a turnir se završava 12. avgusta partijama 9. kola, koje su na programu od 9.00 sati.
 
 
Pobednici dosadašnjih memorijala bili su vm Zajić i vm Bogosavljević.
 
 

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… Pre 19 sati 11 minuta

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Dogovoreno na sastanku sa premijerkom Pre 15 sati 52 minuta

Mionica dobija Centar za mlade

Mionica će dobiti savremeni Centar za mlade, prvi ovakvog tipa u ovom delu Srbije, dogovoreno je na radnom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić u Omladinskom centru OPENS u...  · 1 komentar

Mountain Music Fest (foto: MMF)
Završen Mountain Music Fest Pre 16 sati 51 minuta

Trodnevni spoj muzike, avanture i planine

Sedmi Mountain Music Fest, koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama, uprkos najavljenom lošem vremenu, okupio je preko 3000 ljubitelja planine i kvalitetne muzike.  · 1 komentar