Reprezentacija Srbije (foto: ossrb.org,)
Reprezentacija Srbije (foto: ossrb.org,)
07.08.2018, 19:11

Srbija bolja od BiH

č: | fb:
Valjevo je od danas do subote domaćin Balkanskog prvenstva za kadete u odbojci. U večerašnjoj utakmici, igranoj u Hali sportova, Srbija je pobedila BiH sa 3:1 (25:20, 22:25, 25:17, 25:22). Pre toga u istoj grupi Rumunija je bila bolja od Albanije (3:0). U drugoj grupi igraju Turska, Crna Gora i Moldavija. 
 
 
Srbija brani titulu osvojenu prošle godine u Leskovcu. Naši mladi odbojkaši do sada imaju 13 medalja, 9 zlatnih i 4 srebrne. Ovoga puta ne učestvuju Grci i Bugari, a po nekim procenama prvi favorit je Turska.
 
 
Naša ekipa se pripremala na Ubu, a trener Boško Mačužić iz Kraljeva pozvao je tehničara Bojana Jevtovića iz VA 014 i Marka Mladenovića iz ljiškog Spartaka. Jevtović je večeras bio jedan od najboljih srpskih igrača, a u 4. setu je servisima je u dva navrata doneo preokret i značajno doprineo pobedi. Mladi Ljižanin večeras nije bio u odabranih 12.
 
 
Srbija sutra uveče (17.45) igra protiv Albanije, dok su Rumuni protivnik u četvrtak. U petak i subotu igraju se utakmice za konačni plasman. Uz naše igrače su i dr Bogdan Sretenović, direktor muških selekcija Srbije, te legendarni lekar dr Ljuban Martinović. Stručni štab je danas primio dr Zoran Živković, zamenik gradonačelnika Valjeva. 
 
 
Selektor Mačužić kaže kako je zadovoljan urađenim na Ubu, te da Srbija na Balkanijadi "uvek ide na zlato, pa će tako bitii ovoga puta".
 
 
U Hali sportova je preko parketa stavljena tarafleks podloga, a čelnici OSS, saznajemo, nisu bili zadovoljni izgledom valjevske dvorane, pa su čak razmišljali da promene domaćina! Volontere su obezbedili valjevski odbojkaški klubovi, te organizacija turnira "ne škripi".

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 30 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 20 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.