Registracija Prijava preko FB
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2018, 07:20

Važna pobeda VŠK-a Sveti Nikolaj

č: | fb:
U 7. kolu Ekipnog prvenstva Srbije, koje se igra u Grand hotelu, VŠK Sveti Nikolaj zabeležio je važnu pobedu od 4:2 protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca. VŠK 2005 igrao je 3:3 sa Novosadskim ŠK.
 
 
Ostali rezultati: "Svetozar Gligorić"-Krajina 4,5:1,5, Sloven-Jugović 1,5:4,5, Spartak-Itaka 2:4 (derbi prvenstva), Sloga-Jelica 2:4.
 
 
Vođstvo na tabeli preuzela je beogradska Itaka sa 18 meč bodva, ispred Spartaka sa 16, VŠK-a 2005 i Slovena sa po 13 meč bodova. Jelica ima 12, Gliga 11, a Jugović 10 meč bodova. Novosadski ŠK i VŠK Sveti Nikolaj imaju po 8, Sloga 6, Metalac 3, dok je Krajina bez bodova.Titulu prvaka branio je Sloven iz Rume.
 
 
"Sveci" su zaigrali dobro protiv "metalaca" pa su cele poene osvojili Milanović, Arsović i Božić, remizirali su Kuzubov i Benković, dok je Popović poražen od ljiškog im Sredojevića. Na taj način Valjevci su u derbiju začelja obezbedili važne bodove u borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije, iz koje ispadaju tri ekipe, što im je prevashodni cilj.
 
 
Ceo poen VŠK-u 2005  doneo je Maksimović, remizirali su Mastrovasilis, Savić, Marković i Dražić, a predaju je morao da potpiše Pavlović. 
 
 
U derbiju prvenstva, koji je verovatno odlučio novog državnog prvaka, beogradska Itaka, čiju je Školu šaha svojevremeno utemeljio pok. vm Draško Velimirović, po ocu od Velimirovića iz Lelića (otac Filip mu je bio odličan fudbaler, a majka Jovanka radila je u Mioničkom sudu pa je Draško rođen u Valjevu), dosta lako je savladala Subotičane zahvaljujući pobedama vm Inđića protiv mađarskog vm Ferenca Berkeša (ima najviši rejting od svih 106 učesnika), ruskog vm Svetuškina protiv vm Sedlaka i vm Vučkovia protiv vm D. Popovića. Uzgred, vm Mihailo Stojanović Unuče (ponikao u VŠK-u, čiji je i predsednik bio) remizirao je sa im Lukovićem.
 
 
U 8. kolu, od 16.00 sati, VŠK Sveti nikolaj igra novi derbi začelja sa Slogom iz Kraljeva, dok se VŠK 2005 sastaje sa Jugovićem iz Kaća, kod Novog Sada.
 
 

Aktuelno

Slava SNS (foto: valjevo.sns.org.rs)
Najava promena na čelu Gradskog oodbora SNS Pre 4 sati 33 minuta

Slava SNS bez predsednika valjevskih naprednjaka

Predsednik Gradskog odbora SNS Slobodan Gvozdenović, dojučerašnji gradonačelnik Valjeva, nije bio na slavi Srpske napredne stranke. Ali je bio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji nije član...  · 14 komentara

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
“Valjevski gimnazijalci” Pre 4 sati 35 minuta

Gost online tribine prof. dr Aleksandar Milenković

Valjevska gimnazija, u okviru programa obeležavanja 150 godina postojanja, svakog četvrtka organizuje online tribine "Valjevski gimnazijalci". Gost pete tribine je prof. dr Aleksandar Milenković.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 56 minuta

U Valjevu još 22 osobe zaražene koronom

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 28. oktobra u Valjevu su još 22 osobe zaražene koronavirusom. Nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok su u Mionici četiri, Ubu tri i u...  · 1 komentar

Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izmena u tekstu "Korona u školama i firmama" Pre 5 sati 46 minuta

U Tehničkoj školi je jedno, a ne dva odeljenja na onlajn nastavi

U tekstu "Korona u školama i firmama", koji je objavljen u Kolubarskim.rs 28. oktobra pogrešno smo preneli podatak iz tabele Zavoda za javno zdravlje Valjevo o broju odeljenja koja su u izolaciji,...