Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
09.09.2018, 07:07

Poraz VŠK-a

č: | fb:
U 9. kolu Ekipnog prvenstva Srbije za šahste, koje se igra u Grand hotelu, VŠK Sveti Nikolaj poražen je od Jelice iz Goračića u Guči 1,5:4,5, dok je VŠK 2005 igrao 3:3 sa "Gligom" iz Pančeva. Ostali rezultati: Sloven-Krajina 5:1, Spartak-Jugović 3,5,2,5, Metalac-Novosadski ŠK 1,5:4,5, Sloga-Itaka 3:3.
 
 
Na tabeli vode Itaka i Spartak sa po 22 meč boda, ispred Jelice sa 18, VŠK-a 2005 sa 17, Slovena sa 16 i Glige sa 15 meč bodova. NŠK ima 12, Jugović i Sloga po 10, VŠK Sveti Nikolaj 8, Metalac 3, a Krajina je bez bodova.
 
 
VŠK je, posle poraza od Sloge, izgubio i od Jelice. Predaju su potpisali Benković, Božić i Popović, dok su remizirali Kuzubov, Milanović i Arsović. Osokoljeni Kraljevčani iznenadili su vodeću Itaku i izborili verovatno spasonosnh 3:3 zahvaljujući pobedama Banaža protiv Iniđića na prvoj, odnosno L. Radovića protiv Đorđevića na šestoj ploči (Stojanović nije igrao).
 
 
VŠK 2005 dugo se borio za pobedu protiv Pančevaca, a pri rezultat 2,5:2,5 "suvu drenovinu" cedio je Savić u partiji sa I. Šarencem ali više od remija nije mogao da izvuče. Po pola poena osvojili su i Pavlović, Mastrovasilis i Marković. Ceo poen uknjižio je Dražić, dok je poražen Maksimović.
 
 
U pretposlednjem, 10. kolu, od 16.00 sati, VŠK igra protiv Krajine iz Krajišnika u Vojvodini, VŠK 2005 sa Slovenom iz Rume, prošlogodišnjim prvakom, dok se Sloga sastaje sa Novosadskim ŠK. Da bi VŠK Sveti Nikolaj ostao prvoligaš potrebno je da pobedi Krajinu, a da Kraljevčani izgube oba meča do kraja turnira (od NŠK-a i Jugovića), koji se završava u ponedeljak, 10. septembra.

Aktuelno

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 17 sati 49 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara

Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.12.2022

Gde zna dete, šta je službeno lice…

Bez obzira na starost kuknjave zbog "propasti morala" (još od Katonovog "O vremena, o običaji!"), svaka generacija starijih traži pravo, da i ona kuka! Tako je i sada, uz jedinu novost što je...  · 7 komentara