Odbojkašice Srbijanke  (foto: Katarina Vićentijević)
Odbojkašice Srbijanke (foto: Katarina Vićentijević)
26.07.2019, 13:44

Zlato za odbojkašice Srbijanke na Sportskim igarama mladih

č: | fb:

Danas je u Beogradu na Adi Ciganliji završen finalni turnir Sportskih igara mladih, koji je trajao od 23. do 26. jula. Takmičili su se učenici osnovnih škola, a najstariji učesnici rođeni su 2004. godine. 

 

Do sredine jula održan je veliki broj pojedinačnih turnira, na kojima je učestvovalo preko 75.000 đaka iz čak 187 gradova i mesta u Srbiji, koji su se takmičili u malom fudbalu, igri između dve vatre, odbojci na pesku, odbojci, rukometu, stonom tenisu, tenisu, basketu 3 na 3 i šahu.

 

Ženska odbojkaška ekipa "Srbijanka" iz Valjeva osvojila je odbojkaški turnir ne izgubivši ni jedan set. Na putu ka trofeju u Beogradu pobedile su ekipe iz Požarevca, Beograda, Niša i Zrenjanina, i na ubedljiv način se plasirale na Međunarodni turnir u Splitu.

 

Trener odbojkašica, Mile Rakić, istakao je da je ovo drugi trijumf valjevskih odbojkašica na Sportskim igrama mladih, kako su i pre dve godine pobedom na beogradskom završnom turniru izborile odlazak u Split. 

 

Johanes Han, Evropski komesar za susedske odnose i pregovore oko pristupanja EU, a od ove godine i ambasador Igara, dodelio je medalje valjevskim odbojkašicama. Pored njega, okupljenima i učesnicima obratili su se i Zdravko Marić, idejni tvorac i predsednik Sportskih igara mladih iz Hrvatske, kao i premijerka Vlade Srbije, Ana Brnabić.

 

Atletičari su svoj završni turnir imali u Novom Sadu 15. maja, kada je Srbija dobila prve šampione ovogodišnjih Sportskih igara mladih koji su se samim tim kvalifikovali na Međunarodno finale u Splitu, koje će biti održano polovinom avgusta. 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 21 sati 19 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 21 sati 19 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara