Reli (ilustracija) (foto: MM power)
Reli (ilustracija) (foto: MM power)
17.08.2019, 21:06

U nedelju Valjevski reli "Memorijal Miodrag File Stojanac"

č: | fb:

Valjevski reli koji od ove godine nosi naziv "Memorijal Miodrag File Stojanac" vozi se u nedelju od Rajkovića do Divčibara i od Divčibara do Kaone.

 

Na listi prijavljenih takmičara se nalazi čak 29 posada, od toga 27 iz Srbije i dve iz Bugarske. Miroslav Angelov, aktuelni šampion Bugarske stiže sa jednim od najboljih reli automobila današnjice – vrhunski pripremljenom "škodom fabijom" R5. Pored Angelova, iz Bugarske dolazi Nikola Mišev u "pežou" 208 R2. Među domaćim vozačima je Valjevac Matija Stojanac.

 

Nakon više godina odsustva reli se vraća u Valjevo, kažu organizatori iz ASK "Avako Racing Team" i pozivaju publiku da uživaju u brzinskim vožnjama na putevima valjevskog kraja i Divčibara. Predsednik kluba Zoran Pivić kaže da su odabrali dva brzinca.

 

- Prvi brzinski ispit vozi se od Rajkovića, tačnije raskrsnice u centru Rajkovića do pumpe na Divčibarima. Drugi kreće od Divčibarskog zamka i završava se kod kafane Vagon na Kaoni. Vozi se po tri puta, što je ukupno šest brzinaca koji zbirno imaju 52,3 kilometra, a ukupma dužina trke je 187 kilometara - kaže Pivić.

 

Zbog održavanja relija biće zatvorena za saobraćaj u nedelju od 7.15 časova deonica od Rajkovića, a otvara se u 16 časova. Drugi deo puta od Kaone ka Divčibarama se zatvara u nedelju u 7.50 časova i otvara se u 16.30 časova. 

 

Organizatori Valjevskog relija "Memorijal Miodrag File Stojanac" podsećaju da auto sport u Valjevu ima tradiciju dugu više od pola veka, a da Miodrag File Stojanac spada u generaciju koja je počela da vozi 70-ih godina.

 

Učesnik ovogodišnjeg relija Matija Stojanac kaže da je on predložio da Valjevski reli ponese ime njegovog strica.

 

- Mislim da je mnogo doprineo za autosport u Srbiji, a da ne pričam za Valjevo. Čovek koji je osvojio "Zlatnu kacigu" i tri puta bio šampion države. I ne samo to, pomagao je radom, popravljao vozila mnogima, jednom rečju život je posvetio reli vožnjama i automobilizmu, i to znaju svi u Srbiji – rekao je Matija Stojanac.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 11 sati 21 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 8 sati 31 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 11 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara