Bugarska posada Angelov i Gadžev  (foto: Kolubarske.rs)
Bugarska posada Angelov i Gadžev (foto: Kolubarske.rs)
19.08.2019, 10:35

Angelov pobednik Valjevskog relija - "Memorijal Miodrag File Stojanac"

č: | fb:

Bugarska posada Miroslav Angelov i Georgi Gadžev su pobednici Valjevskog relija - "Memorijal Miodrag File Stojanac". Kako prenosi rallymagazin.rs oni su upisali dominantnu, rutinsku pobedu za volanom nadmoćne Škode Fabije R5. Valjevska publika je imala šta da vidi jer je nastup ove bugarske posade bio izuzetno atraktivan.

 

U šampionatu Srbije smo zamalo dobili i trećeg različitog pobednika u generalnom plasmanu na isto toliko relija. Nenad Vićentić i Ivan Jevtić su bili najbrži u Valjevu sve do poslednjeg brzinca kada je motor Pežoa 208 R2 otkazao poslušnost.

Kvar na automobilu Vićentić-Jevtić

Kvar na automobilu Vićentić-Jevtić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Vladica Rabrenović je ovoga puta imao dosta sreće nakon brojnih pehova u Ohridu, a Rabrenović je pokazao zašto je već godinama jedan od najboljih reli vozača u Srbiji. Njegova konstantnost ga je još jednom dovela do trijumfa i povoljne situacije u generalnom šampionatu.

 

Drugo mesto u generalnom plasmanu za Šampionat Srbije, a pobedu u klasi 4 odnela je domaća posada – Željko Milutinović i Uroš Lukić. Milutinovićev automobil je konačno radio bez greške i Valjevac je zasluženo slavio prvu pobedu u klasi ove godine.

 

Trećeplasirani u Valjevu je pobednik iz Ohrida. Aleksandar Dučić i Vladimir Zarić u Pežou 208 R2, a bili su drugi i u klasi 4.

Rabrenović-Golić

Rabrenović-Golić (Foto: Kolubarske.rs)

Milutinović-Lukić

Milutinović-Lukić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Dučić-Zarić

Dučić-Zarić (Foto: Kolubarske.rs)

U klasi 1 slavili su Aleksandar Tomić i Vladimir Mitrašinović. Drugo mesto, sa 38,2 sekunde zaostatka pripalo je Đorđu Adžiću i Borisu Paunoviću, dok je treće mesto nakon dosta muka pripalo Matiji Stojancu i Nemanji Ćiriću. 

 

Tomić-Mitrašinović

Tomić-Mitrašinović (Foto: Kolubarske.rs)

Adžić-Paunović

Adžić-Paunović (Foto: Kolubarske.rs)

Stojanac- Ćirić

Stojanac- Ćirić (Foto: Kolubarske.rs)

Pobedu u klasi 2 odneli su Nebojša Ivković i Andrijana Kovačević iz ASK Rid Sport. Ivković je svoj poslednji reli odvezao daleke 2004. godine, a vratio se sa stilom. Srebro je ponela posada iz Užica.

 

Tomo Nikitović i Marko Milanović su završili reli na drugoj poziciji sa 18 sekundi zaostatka. Treća pozicija je pripala Nenadu Milanoviću i Filipu Alempijeviću u Pežou 106 Reli.

Ivković-Kovačević

Ivković-Kovačević (Foto: Kolubarske.rs)

Nikitović-Milanović

Nikitović-Milanović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Milanović-Alempijević

Milanović-Alempijević (Foto: Kolubarske.rs)

Željku Milutinoviću i Aleksandru Dučiću, na pobedničkom postolju u klasi 4 pridružili su se Goran Rabasović i Milan Janjić. Posada iz Bajine Bašte na ovom reliju nije imala tempo kao u Ohridu te su za pobednikom klase, Milutinovićem, kasnili preko dve minute.

 

Na kraju, u klasi 5 slavio je pobednik u ukupnom plasmanu. Vladica Rabrenović se morao "naraditi" za pobedu u generali, dok je u klasi ona bila i više nego uverljiva. Miroslav Branković i Nemanja Petrović su završili na drugom mestu, dok su treći bili Vladimir Bota i Miloš Đukić.

Branković-Petrović

Branković-Petrović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Bota-Đukić

Bota-Đukić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Reli je obeležio i veliki broj izletanja i odustajanja. Već nakon prvog brzinca pet takmičara je završilo svoj nastup u Valjevu. Najdramatičnije izletanje je imala posada Lazar Milovanović / Dejan Pejić koji su pri velikoj brzini se isprevrtali, ali na svu sreću, prošli su bez većih povreda.

 

Osim njih, svoj nastup su završile izletanjem i posade Dejan Krčevinac / Miloš Marjanović i Borko Simović / Marjan Nikolić. Njihova izletanja su bila nešto lakša te je samim tim i šteta na automobilima manja nego u slučaju Milovanovića i Pejića čiji je automobil u potpunosti uništen, piše rallymagazin.rs.

 

Prvi brzinski ispit vozio se od Rajkovića, tačnije raskrsnice u centru Rajkovića do pumpe na Divčibarima, dok je drugi startovao od Divčibarskog zamka do kafane Vagon na Kaoni. Vozilo se po tri puta, što je ukupno šest brzinaca koji zbirno imaju 52,3 kilometra.

Bugarska posada Mišev

Bugarska posada Mišev (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na ovogodišnjem Valjevskom reliju - "Memorijal Miodrag File Stojanac" učestvovalo je 27 posada iz Srbije i dve iz Bugarske, a organizator je ASK "Avako Racing Team".  Reliste valjevskog takmičenja pratila je i bodrila brojna publika na Divčibarama.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 18 sati 52 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 41 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.