Registracija Prijava preko FB
Đaci generacije (foto: DjordjeDjokovic)
Đaci generacije (foto: DjordjeDjokovic)
23.09.2020, 06:45

Nagrađeni đaci generacije

č: | fb:

Đacima generacije osnovnih i srednjih škola sinoć su dodeljene nagrade. "Vi ste ono najbolje što ovaj grad ima u ovom trenutku", rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković čestitajući nagrađenim đacima.

 

Novčanom nagradom nagrađeno je 22 učenika, od čega 16 osnovaca, koji su dobili po 10 hiljada dinara i šest srednjoškolaca sa po 20.000 dinara. Đaci generacije su dobili i stipendiju grada Valjeva u trajanju od 12 meseci, koja iznosi 5.500 za osnovce, 6.500 za srednjoškolce, 10.000 za studente i 11.000 dinara za studente u inostranstvu.

 

"Sigirno ćete nekada pomisliti da se znanje i učenje ne vrednuje doviljno, ali verujte mi da u svakom vremenu prave vrednsoti uvek pronađu svoj put i svoje zasluženo mesto", poručio je najboljim đacima gradonačelnik.

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Grad Valjevo je za stipendiranje najboljih učenika i studenata opredelio 28 miliona dinara. "Ovo veliko izdvajanje iz gradskog budžeta i nagrade koje vam uručujemo su samo podsticaj da nastavite da još više učite i radite", rekao je Lazar Gojković. Dodao je da veruje da će i u budućnosti slušati o njihovim rezultatima, ali i nagrađivati njihove uspehe.

 

"Najveća nagrada će biti ukoliko postanete pošteni, vredni i dobri ljudi, i ako doprinesete svom gradu, svojoj zemlji, pa zašto da ne i celom svetu", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

Dodela nagrada za đake generacije

Dodela nagrada za đake generacije (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zbog epidemije koronavirusa nagrade grada Valjeva i nagrade đacima generacije nisu dodeljene za Dan grada 20. mart, jer nije održana svečana sednica Skupštine Valjeva. Dodela nagrada održana je u sali Skupštine grada, a zbog epidemiološke situacije, bili su samo nagrađeni učenici, nekoliko nastavnika, predstavnici Grada i Školske uprave, i novinari.

 

Nagrade đacima generacije uručili su gradonačelnik Lazar Gojković, načelnica Školske uprave Zorica Jocić i predsednica Skupštine grada Snežana Rakić.

Aktuelno

Dečje igralište u parku Pećina (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Raspisana javna nabavka Pre 22 sati 55 minuta

Dečje igralište dobiće četiri valjevska naselja

Četiri valjevska naselja, "Milorada Pavlovića", "Sretena Dudića", Novo naselje i Peti puk, u blizini tržnog centra, dobiće mini dečje igralište. Reč je o tipskom igralištu, površine oko 50 metara...  · 15 komentara

Plato Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Odbornici uvažili kritiku Pre 21 sati 33 minuta

Nije teško poštovati zakon

Za razliku od prethodnih skupštinskih zasedanja, na sednici Skupštine grada u četvrtak svi odbornici su nosili masku, a na platou Centra za kulturu nije bilo parkiranih automobila. Tako su...  · 6 komentara

Kovid ambulanta  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 1 sati

U Valjevu je za sedam dana obolelo 95 osoba

U Valjevu je još deset osoba zaraženo korona virusom, što je ukupno od početka pandemije 1370. U Lajkovcu je troje novoobolelih, u Mionici dvoje, i po jedno u Ljigu i Osečini.  · 9 komentara