Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
01.10.2020, 09:34

Online tribine "Valjevski gimnazijalci" svakog četvrtka

č: | fb:

Valjevska gimnazija ove godine obeležava 150 godina svog postojanja i uspešnog rada. Zbog pandemijske krize, usvojeni i sveobuhvatni Program obeležavanja jubileja je skoro u potpunosti pomeren za 2021. godinu, saopštio je Odbor za obeležavanje jubileja.

 

U nemogućnosti da se, zbog zdravstveno-bezbednosnih uslova, susreti učenika, profesora i prijatelja Valjevske gimnazije sa svojim najznačajnijim učenicima organizuju uživo, Izvršni odbor jubileja je odlučio da organizuje seriju online tribina pod radnim nazivom "Valjevski gimnazijalci".

 

Cilj ovih tribina je da se javnosti predstave najznačajniji živi valjevski gimnazijalci - ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulturnog i javnog života u Srbiji i svetu.

 

Zoom tribine "Valjevski gimnazijalci" će biti organizovane svakog četvrtka u 19 časova. Gost prve tribine je Saša Obradović (generacija 1983 - 1987) – diplomata, aktuelni ambasador Srbije u Finskoj, i književni stvaralac.  

 

Tribine će biti realizovane korišćenjem interaktivne Zoom platforme (zoom.us) i u razgovoru sa gostom tribine može učestvovati najviše 99 učesnika.

 

Valjevska gimnazija će se pobrinuti da se Zoom tribina "Valjevski gimnazijalci" uživo, a u realnom vremenu, prenose korišćenjem odgovarajućih internet mogućnosti (live streaming), a link za prenose će biti objavljen na sajtu Valjevske gimnazije.

 

Link za učešće na tribini je  https://us02web.zoom.us/j/84327489395

 

Odbor za obeležavanje jubileja pozvao je sve zainteresovane da se pridruže razgovoru u četvrtak 01.10.2010. u 19 časova.

 

Sledeći gost tribine "Valjevski gimnazijalci", 8. oktobra u 19 časova je operska diva Marijana Mijanović (generacija 1987-1991), a razgovor vodi novinar Nebojša Bojanić.

Aktuelno

Učesnici Večeri jezika (foto: SŠ 1300 kaplara)
Veče za pamćenje Pre 15 minuta

Putovanje u prošlost, na srpskom i stranim jezicima

I ovog maja, učenici i profesori Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" pripremili su Veče jezika, manifestaciju koja je prvi put održana 2015. godine. Na republičkom takmičenju na engleskom jeziku...

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 1 dan 4 sati

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 8 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 8 komentara