Letnja škola mladih matematičara 
Letnja škola mladih matematičara 
27.08.2014, 13:13

Održana Letnja škola mladih matematičara

č: | fb:

Letnja škola mladih matematičara „Ljubovija 2014“ u organizaciji Podružnice matematičara Valjevo u saradnji sa Društvom matematičara Srbije i Valjevskom gimnazijom, uspešno je završena a okupila je 53 osnovca iz 19 gradova i opština Srbije.

Predavači su bili afirmisani profesori u radu sa mladim matematičkim talentima. Pored svakodnevnih predavanja iz ove oblasti, deca su imala i sportsko-rekreativne aktivnosti i turnire u sportskim i misaonim igrama. U ovom edukativnom kampu su imali priliku i da steknu nova prijateljstva sa vršnjacima iz drugih krajeva zemlje.

Valjevska podružnica matematičara na ovaj način nastavlja višedecenijsku tradiciju organizovanja letnjih i zimskih škola za ljubitelje matematike, sa ciljem da se poboljša i pojača rad sa učenicima koji učestvuju na matematičkim takmičenjima ili žele više da nauče iz ove nauke. Rad Letnje škole pomogao je „Microsoft razvojni centar Srbija“ iz Beograda.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara