Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
15.10.2020, 07:20

Dugovi apoteke, gradski urbanista, izveštaji o radu ustanova...

č: | fb:

Predlog Odluke o prihvatanju izmirenja neizmirenih obaveza Apotekarske ustanove Valjevo čiji je osnivač Grad je jedna od 18 tačaka koje će na današnjoj sednici razmatrati Gradsko veće.

 

Prema toj Odluci grad Valjevo će izmiriti obaveze Apotekarske ustanove u iznosu od 107,2 miliona dinara koji je utvrđen Izveštajem o sprovedenom postupku. Kako se navodi u Olduci, Gradsko veće će utvrditi konačan iznos obaveza Apotekarske ustanove.

 

Na dnevnom redu je i predlog Odluke o glavnom urbanisti grada Valjeva. Institut glavnog urbaniste predstavlja jednu od značajnijih novina koje je doneo Zakon o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji iz decembra 2014. godine.

 

Gradsko veće razmatraće i izveštaje o radu u 2019. godini Centra za socijalni rad, Centra za kulturu, Narodnog muzeja, Biblioteke, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Moderne galerije, Studija "Radovan Trnavac Mića", Međuopštinskog istorijskog arhiva, Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević", UFK Valis.

 

Po ko zna koji put članovi Gradskog veća razmatraće Pravilnik o izmenama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mestau Gradskoj upravi. Do promena će doći u Odeljenju za loakalni razvoj, privredu i komunačne poslove, u Odeljenju  za zajedničke poslove, u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu i u Odeljenju za inspekcijske poslove.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 12 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 1 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.