Registracija Prijava preko FB
Dečje igralište u parku Pećina (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Dečje igralište u parku Pećina (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2020, 10:02

Dečje igralište dobiće četiri valjevska naselja

č: | fb:

Četiri valjevska naselja, "Milorada Pavlovića", "Sretena Dudića", Novo naselje i Peti puk, u blizini tržnog centra, dobiće mini dečje igralište. "U ovim naseljima postoji nekoliko katastarskih parcela, koje su u svojini grada Valjeva, na kojima su planirana igrališta kako bi obogatila sadržaj javnog prostora", navodi se u projektno-tehničkoj dokumentaciji javne nabavke izgradnja četiri tipska dečja igrališta.

 

Reč je o tipskom dečjem igralištu, površine oko 50 metara kvadratnih, na kojem će biti ljuljaška, tobogan i njihalica cvet, a namenjeno je mališanima starosti od godinu do sedam godina.

 

Sprave za igru biće grupisane tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Deo rekvizita je pogodan za korišćenje osobama sa posebnim potrebama čime je ostvaren i inkluzivni karakter samog igrališta.

 

Sudeći prema projektno-tehničkoj dokumentaciji, pored sprava za igru, na dečjem igralištu biće postavljeno i nekoliko klupa.

 

Procejena vrednost radova na izgradnji i opremanju četiri dečja igrališta je oko 5,6 miliona dinara bez PDV-a. Rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. 

 

Javna nabavka za izgradnju četiri tipska dečja igrališta je među prvim koje je raspisalo novo gradsko rukovodstvo. Inače, četiri dečja igrališta nisu bila u prvobitnom planu javnih nabavki, te radove je ubacilo nove gradsko rukovodstvo kao primarne u ovom trenutku.

 

Poored te javne nabavke tu su još redovno održavanje zaštitnih ograda na putevima i ulicama, usluge merenja zagađenosti vazduha, nabavka goriva za potrebe Gradske uprave, nabavka obroka za potrebe dnevnog boravka, sanacija klizišta u Sedlarima i izrada projektne dokumentacije za sanaciju puta Birčansko groblje - Bucure.

.

Aktuelno

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Valjevo 27.11.2020

U Valjevu 111 novozaraženih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 27. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 111 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 219.    Od ostalih opština Kolubarskog okruga...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.11.2020

Malo žalosti i mere, mnogo neukusa

Pisana i nepisana istorija, svetska i naša, puna je mudrih izreka. Namenjenih da budu pouke dolazećima, a ne prilika zaveličanje prošlih... Ovom prilikom pomenućemo „Ničeg odviše!“, i spojiti sa...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Rok za prijavljivanje do 4. decembra 27.11.2020

Opština Ub raspisala konkurs za studentske stipendije

Do 4. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje prava na ovu vrstu podrške u studijskoj 2020/2021. godini nisu se menjali u...

Ispred Kovid ambulante (arhiva) (foto: Đprđe Đoković)
Iz redakcije 25.11.2020

Briga za pacijente, ali i za zdravstvene radnike...

Broj novoobolelih od korona virusa u Valjevu ovih dana gotovo neprekidno raste, u nekoliko navrata je prešao cifru od 100 dnevno, bolnički kapaciteti za kovid pacijente praktično su popunjeni, ali,...