Registracija Prijava preko FB
Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
29.10.2020, 11:17

Gost online tribine prof. dr Aleksandar Milenković

č: | fb:

Valjevska gimnazija ove godine obeležava 150 godina svog postojanja i uspešnog rada. Zbog pandemijske krize, usvojeni i sveobuhvatni Program obeležavanja jubileja je skoro u potpunosti pomeren za 2021. godinu, saopštio je Odbor za obeležavanje jubileja.

 

U nemogućnosti da se, zbog zdravstveno-bezbednosnih uslova, susreti učenika, profesora i prijatelja Valjevske gimnazije sa svojim najznačajnijim učenicima organizuju uživo, Izvršni odbor jubileja je odlučio da organizuje seriju online tribina pod radnim nazivom "Valjevski gimnazijalci".

 

Cilj ovih tribina je da se javnosti predstave najznačajniji živi valjevski gimnazijalci - ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulturnog i javnog života u Srbiji i svetu.

 

Zoom tribine "Valjevski gimnazijalci" organizuju se svakog četvrtka u 19 časova. Gost pete tribine je dr Aleksandar Milenković, profesor Univerziteta Alabama,SAD, (generacija 1983 – 1987). Razgovor vodi dr Vojislav Andrić.

 

Aleksandar Milenković je profesor na Odeljenju za elektrotehniku i računarsko inženjerstvo Univerziteta Alabama u Huntsvilleu. Doktorirao je, magistrirao i diplomirao na Univerzitetu u Beogradu u Srbiji. Istraživačka interesovanja profesora Milenkovića pokrivaju područja računarske arhitekture, ugrađenih sistema i bežičnih senzorskih mreža i VLSI dizajna. 

 

Tribine će biti realizovane korišćenjem interaktivne Zoom platforme (zoom.us) i u razgovoru sa gostom tribine može učestvovati najviše 99 učesnika.

 

Link za učešće na tribini je  https://us02web.zoom.us/j/87992411824

 

Prethodno treba instalirati Zoom platformu (zoom.us)  

 

 

 

Aktuelno

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Valjevo 27.11.2020

U Valjevu 111 novozaraženih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 27. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 111 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 219.    Od ostalih opština Kolubarskog okruga...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.11.2020

Malo žalosti i mere, mnogo neukusa

Pisana i nepisana istorija, svetska i naša, puna je mudrih izreka. Namenjenih da budu pouke dolazećima, a ne prilika zaveličanje prošlih... Ovom prilikom pomenućemo „Ničeg odviše!“, i spojiti sa...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Rok za prijavljivanje do 4. decembra 27.11.2020

Opština Ub raspisala konkurs za studentske stipendije

Do 4. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje prava na ovu vrstu podrške u studijskoj 2020/2021. godini nisu se menjali u...

Ispred Kovid ambulante (arhiva) (foto: Đprđe Đoković)
Iz redakcije 25.11.2020

Briga za pacijente, ali i za zdravstvene radnike...

Broj novoobolelih od korona virusa u Valjevu ovih dana gotovo neprekidno raste, u nekoliko navrata je prešao cifru od 100 dnevno, bolnički kapaciteti za kovid pacijente praktično su popunjeni, ali,...