Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Kafići (foto: Đorđe Đoković)
30.10.2020, 07:55

Ugostitelji protiv ograničenja radnog vremena

č: | fb:

Naredbom Štaba za vanredne situacije Valjeva, od 28. oktobra, ugostiteljskim objektima je ograničen rad do 21 čas. Kako je saopšteno nakon sednice Štaba za vanredne situacije, "ova odluka je doneta na osnovu izveštaja o povećanju broja novoobolelih od koronavirusa u Valjevu, kao jedna od prvih mera kako bi se sprečilo okupljanje i zadržavanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru".

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs ovoj odluci su se usprotivili valjevski ugostitelji sa kojima će danas, na njihov zahtev, razgovarati gradonačelnik Lazar Gojković.  

 

Ugostitelji traže da se radno vreme kafića i kafana vrati na 23 časa, kao što je to u većini gradova u Srbiji i u Beogradu, i pitaju gradonačelnika čime su se rukovodili i na osnovu kojih podataka je Štab za vanredne situacije grada doneo odluku o skraćenju radnog vremena do 21 časa.

 

"Koliko kelnera je pozitivno na koronavirus, koliko ugostiteljskih objekata je žarište, koliko Valjevaca se zarazilo u kafićima...", samo su neka od pitanja koja su se čula na sinićnom sastanku kome je prisustvovalo 25 ugostitelja, a koja će postaviti i valjevskom gradonačelniku na današnjem sastanku.

 

Podsećamo da je zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu.

 

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 12 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 sati 22 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara