Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
03.11.2020, 09:43

Ugovor sa zaposlenima u valjevskim vrtićima biće produžen

č: | fb:

Ugovor sa zaposlenima na određeno vreme u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica", koji su krajem prošle nedelje ostali bez posla, biće produžen u naredna dva dana, izjavio je za Kolubarske.rs direktor ustanove Zlatomir Marković.

 

U dopisu koji je krajem prošle nedelje dostavljen našoj redakciji navodi se da je u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" bez posla ostalo oko 110 radnika koji su bili zaposleni na određeno vreme. "Ko će da čuva naše najmlađe? Dok u Gradskoj upravi sede jedni drugima na glavama, u Predškolskoj ustanovi otpuštaju čistačice, servirke, vaspitačice..., čak i samohrane majke. Kažu nema sredstava za plate. A za izmišljena radna mesta u Gradskoj upravi ima!? Nema ko da čuva decu..., ostaje po jedna vaspitačica u grupi", navodi se između ostaloga u pismu.  

Zlatomir Marković

Zlatomir Marković (Foto: DjordjeDjokovic)

 

Direktor Predškolske ustanove Zlatomir Marković kaže da veći deo tih navoda nije tačan, ali potvrđuje da je veliki broj ostao bez posla. Prema njegovim rečima radi se o 83 zaposlenih u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica", koji su bili angažovani na po dva meseca, a kojima je ugovor istekao krajem prošle nedelje. Marković je najavio da će polovina njih za dan-dva biti vraćena na posao i sa njima će biti potpisan novi ugovor, dok će "još jedan određeni broj biti zaposlen gde je to neophodno zbog zamene privremeno odsutnog zaposlenog".

 

"U suštini, mi ćemo uspeti da veći broj onih kojima je istekao ugovor na određeno vreme ponovo angažujemo, jer nam ti ljudi trebaju, i to u okviru zakonski dozvoljene kvote za zapošljavanje od deset posto. Tako da ne treba da brinu ni oni, a ni roditelji", poručio je Marković.

 

Na pitanje da li će biti obezbeđen novac za plate šezdesetak zaposlenih, koji će ponovo biti angažovani na određeno vreme, Marković odgovara potvrdno i naglašava da je novac obezbeđen u budžetu Valjeva.


Što se tiče kašnjenja i neisplaćnih zarada, Marković objašnjava da kašnjenja u isplati nema, da su zaposleni primili sve plate, osim majske, ali i ta će im biti isplaćena.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 58 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 8 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara