Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
02.09.2014, 08:29

Vidraku duguju 90 miliona dinara

č: | fb:

Građani, privreda i ustanove Vidraku duguju preko 90 miliona dinara, od čega je dug građana oko 50 miliona dinara. Valjevska bolnica, osim što ne plaća račune Vodovodu, nalazi se i na spisku Vidrakovih najvećih dužnika sa 5,5 miliona dinara neplaćenih računa. Direktor ovog javnog preduzeća Đorđe Milanović kaže da je jedan od načina naplate reprogram duga i o tome je već bilo razgovora sa rukovodstvom bolnice. „Ukoliko našu ponudu ne prihvate, bićemo prinuđeni da ih  tužimo i da idemo na prinudnu naplatu“, kaže Milanović. Tužba će biti upućena i na adresu hotela i fabrike iz sistema „Vujić“ koji su, takođe veliki dužnici. I dok Distribucija poseže za izvršiteljima, Vodovod za isključenjem, Vidrak dug može da naplati jedino tužbom, jer kako reče Milanović, „zamislite na šta bi grad ličio kada bi prestali da iznosimo smeće svim našim dužnicima“.

Vidrak trenutno preko suda potražuje 17 miliona dinara. „Problem su nam veliki dužnici koji godinama ne plaćaju usluge i zato smo primorani da ih tužimo. Zanimljivo je da građani, čim im stigne tužba, odmah dođu da plate račune, jer troškovi suda, u nekim slučajevima, višestruko premašuju dug. Vidrak, po automatizmu, utužuje sve one građane koji nisu platili šest računa“, kaže za Kolubarske.rs Đorđe Milanović.

Darija Ranković i Đorđe Milanović

Darija Ranković i Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Tačka na krađu. Ušteda u gorivu

U poređenju sa pet meseci prethodne godine, od marta do avgusta, ušteda na gorivu je preko 16.000 litara dizel goriva. „Toliku količinu goriva ili 2,5 miliona dinara smo uštedeli zahvaljujući kontroli. Pokrenuti su i disciplinski postupci, podnete su i krivične prijave zbog malverzacija sa gorivom. Takođe smo uštedeli i na potrošnji motornih i hidrauličnih ulja, jer je i tu bilo zloupotrebe. Ostvarili smo i značajnu uštedu na rezervnim delovima, jer smo počeli da vodimo evidenciju zamene tih delova“, kaže Đorđe Milanović i dodaje da koriste termin ušteda, a to su zapravo realna potrošnja i realni troškovi. O razmerama zloupotrebe govori i podatak da je prošle godine u maju potrošeno 16.000 litara dizel goriva, dok je ove godine u istom periodu, i to u vreme vanredne situacije kada su vozila svakodnevno odlazila u Krupanj, Ub, Lajkovac, potrošeno 12.300 litara dizel goriva.

JKP Vidrak

JKP Vidrak (Foto: Đorđe Đoković)

Umesto u tuđe džepove, novac će biti investiran u završetak aneksa zgrade u ulici Vojvode Mišića, parterno uređenje i izgradnju ograde, a vrednost tih radova je 3,3 miliona dinara. Tender za izvođača radova će biti ponovljen, tako da će radovi početi sledećeg meseca. „Uskoro će biti urađen i projekat ra rekonstrukciju stare zgrade u ulici Vojvode Mišića u koju ćemo preseliti pojedine službe“, najavljuje Milanović.

U toku su i radovi na sređivanju Vidrakove baze u Suvoborskoj ulici. Zanimljivo je da je novac obezbeđen prodajom starog gvožđa koji je godinama gomilan na placu u Suvoborskoj ulici. „Stari rashodovani kamioni, kandelaberi, kontejneri, i mnogo toga  što čak nije nigde evidentirano, godinama stoji u našoj bazi. Pojedinci su to razvlačili, prodavali, bez ikakve kontrole i evidencije. Sada ćemo prodajom tog starog gvožđa, nakon licitacije, dobiti oko 150.000 dinara, što ćemo uložiti u sređivanje i krečenje baze u Suvoborskoj ulici“, kaže direktor Vidraka Đorđe Milanović.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 21 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 10 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.