Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2014, 12:37

U toku je dezinfekcija objekata

č: | fb:

Ekipe Zavoda za javno zdravlje su od 17. maja u Valjevu obavile dezinfekciju tri poplavljena objekta Predškolske ustanove „Milica Nožica“, dezinfekciju Kazneno popravnog zavoda za maloletnike, kao i četrdesetak stambenih objekata. Započeta je dezinfekcija javnih površina i objekata u Knez Miloševoj ulici.

 Dr Biljana Rajković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Valjevo, rekla je da je pre dezinfekcije neophodna priprema, što znači da se voda iz poplavljenih prostorija mora izvući, da se sve površine koje se mehanički tretiraju moraju očistiti od mulja i oprati vodom.

Dr Biljana Rajković

Dr Biljana Rajković (Foto: Đorđe Đoković)

- Mi apelujemo na sve pojedince, volontere i one koji ih organizuju da kada rade poslove na pripremi terena za dezinfekciju moraju koristiti mere zaštite, jer će u suprotnom biti odgovorni za ugrožavanje bezbednosti zdravlja svih osoba koje angažuju. Svi moraju da zaštite kožu i sluzokožu, dakle, ne koriste se hirurške rukavice, već debele gumene rukavice, čizme, maske za lice, nepromočiva radna odeća. To je osnov za dodir sa poplavnom vodom ili predmetima koji su potopljeni – naglasila je dr Biljana Rajković.

Epidemiološka situacija u Valjevu je pod kontrolom, a broj obolelih od crevnih zaraznih bolesti je uobičajen za ovo doba godine. S obzirom na to da je u Valjevu povećan broj komaraca, dr Rajković kaže da će se dezinsekcija i deratizacija obavljati prema uputstvima nadležnog tela pri Vladi Srbije.

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 18 sati 23 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 22 sati 1 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 19 sati 4 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.