Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2014, 12:37

U toku je dezinfekcija objekata

č: | fb:

Ekipe Zavoda za javno zdravlje su od 17. maja u Valjevu obavile dezinfekciju tri poplavljena objekta Predškolske ustanove „Milica Nožica“, dezinfekciju Kazneno popravnog zavoda za maloletnike, kao i četrdesetak stambenih objekata. Započeta je dezinfekcija javnih površina i objekata u Knez Miloševoj ulici.

 Dr Biljana Rajković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Valjevo, rekla je da je pre dezinfekcije neophodna priprema, što znači da se voda iz poplavljenih prostorija mora izvući, da se sve površine koje se mehanički tretiraju moraju očistiti od mulja i oprati vodom.

Dr Biljana Rajković

Dr Biljana Rajković (Foto: Đorđe Đoković)

- Mi apelujemo na sve pojedince, volontere i one koji ih organizuju da kada rade poslove na pripremi terena za dezinfekciju moraju koristiti mere zaštite, jer će u suprotnom biti odgovorni za ugrožavanje bezbednosti zdravlja svih osoba koje angažuju. Svi moraju da zaštite kožu i sluzokožu, dakle, ne koriste se hirurške rukavice, već debele gumene rukavice, čizme, maske za lice, nepromočiva radna odeća. To je osnov za dodir sa poplavnom vodom ili predmetima koji su potopljeni – naglasila je dr Biljana Rajković.

Epidemiološka situacija u Valjevu je pod kontrolom, a broj obolelih od crevnih zaraznih bolesti je uobičajen za ovo doba godine. S obzirom na to da je u Valjevu povećan broj komaraca, dr Rajković kaže da će se dezinsekcija i deratizacija obavljati prema uputstvima nadležnog tela pri Vladi Srbije.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 18 sati 49 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 38 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.