Novogodišnje ukrašavanje grada (foto: Đorđe Đoković)
Novogodišnje ukrašavanje grada (foto: Đorđe Đoković)
04.12.2020, 08:07

Počelo novogodišnje ukrašavanje grada

č: | fb:

Za razliku od prošle godine kada je praznično ukrašavanje Valjeva počelo sredinom decembra, ove godine prva novogodišnja rasveta zasijala je drugog dana decembra. Kao i prethodnih godina prvo je postavljen nakit u glavnoj Karađorđevoj ulici, a potom sledi ukrašavanje trgova i Bid zone.

 

Novi ukrasi nisu nabavljeni ove kao ni prethodne dve godine tako da će biti korišćena stara dekoracija, kupljena 2016. i 2017. godine, koja je koštala 12 miliona dinara.

Novogodišnje ukrašavanje grada

Novogodišnje ukrašavanje grada (Foto: Đorđe Đoković)

 

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković kaže da je odlučeno da budu iskorišćeni "stari ukrasi jer ovo nije vreme za kupovinu novog nakita", za koji bi bilo potrebno izdvojiti bar nekoliko miliona dinara.

 

U Karađorđevoj ulici, na trgovima i u Bid zoni biće postavljene svetleće zvezde, lampioni, "led zavese" i dekorativne jelke, dok ostali delovi grada neće biti ukrašeni jer nema dovojno nakita.

 

Osušene muškatle

Osušene muškatle (Foto: Kolubarske.rs)

 


Novogodišnje zvezde i letnje mušktle

 

Novogodišnja rasveta je već postavljena na bandere u većem delu Karađorđeve ulice. A u centru grada na nekoliko bandera još uvek se u korpama za cveće nalaze muškatle, koje su davnih dana precvetale, osušene, a sada pomalo smrznute.

 

Možda ne bi bilo loše da služba gradskog zelenila JKP Vidrak, koja je ukrasila grad cvećem, ukloni saksije sa osušenim i smrznutim muškatlama.

     

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 30 minuta

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.