Gradska kuća (foto: Kolubarske.rs)
Gradska kuća (foto: Kolubarske.rs)
15.12.2020, 08:16

Gradsko veće na telefonskoj sednici donelo Uputstvo o pripremi Kadrovskog plana

č: | fb:

Gradsko veće je na telefonskoj sednici donelo Uputstvo o pripremi i sadržini Kadrovskog plana Gradske uprave Valjeva, Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina, Službi budžetske inspekcije grada Valjeva i Službi interne revizije grada Valjeva.

 

Kako je saopšteno nakon telefonske sednice, Uputstvom o pripremi i sadržini Kadrovskog plana Valjeva, uređuje se postupak pripreme i sadržine kardovskog plana za Gradsku upravu Valjeva, Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina, Službi budžetske inspekcije grada Valjeva i Službi interne revizije grada Valjeva.

 

Postupak izrade Kadrovskog plana obuhvata:

 

  • Funkcionalnu analizu organizacije organa grada, posebno Gradske uprave Valjeva
  • Pripremu nacrta kadrovskog plana i finansijskog plana za njegovo izvršavanje
  • Usklađivanje predloga kadrovskog plana sa predlogom odluke o budžetu

 

Ovo uputstvo, kako stoji u obrazloženju, donosi se radi detaljnijeg i bližeg uređivanja postupka pripreme i sadržine kadrovskog plana i postupka.

 

Kadrovski plan je pravni akt koji usvaja Skupština grada, na istoj sednici na kojoj se usvaja Odluka o budžetu grada. Nacrt Kadrovskog plana priprema se u skladu sa budžetskim kalendarom, u septembru ili oktobru tekuće godine za sledeću godinu.

 

Pri izradi Kadrovskog plana uzimaju se u obzir postojeća popunjena radna mesta i eventualno planiranje novih zapošljavanja kojim bi se popunila radna mesta upražnjena nakon odlaska u penziju ili napuštanja službe, ili povećanjem obima posla, potrebom za novim radnim mestima usled promena propisa ili nadležnosti lokalne samouprave.

 

Aktuelno

Učesnici Večeri jezika (foto: SŠ 1300 kaplara)
Veče za pamćenje Pre 15 sati 34 minuta

Putovanje u prošlost, na srpskom i stranim jezicima

I ovog maja, učenici i profesori Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" pripremili su Veče jezika, manifestaciju koja je prvi put održana 2015. godine. Na republičkom takmičenju na engleskom jeziku...

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo 18.05.2024

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 9 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 9 komentara