Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
13.01.2021, 08:08

Počela ski sezona na stazi "Crni vrh" na Divčibarama

č: | fb:

Staza "Crni vrh" na Divčibarama, u okviru "Divčibare Ski Resorta", od danas (sreda 13. januar) otvorena je za posetioce. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

 

Iz "Divčibare Ski Resorta" saopštili su da će se, radi sprečavanja pojave i širenja epidemije koronavirusa, na skijalištu primenjivati sve mere koje je donela Vlada Republike Srbije, kao što su: držanje socijalne distance od najmanje 1,5 metar, nošenje zaštitne maske ili bandane, i rukavica.

 

Kako bi se izbeglo čekanje u redu na kupovinu ski karata omogućena je njihova online kupovina, putem e-komerca na sajtu. Cenovnik ski karata nije se menjao u odnosu na prošlu godinu, tako da jednodnevna karta košta od 1.100 do 1.400 dinara, a poludnevna od 800 do 1.000 dinara. Ski karta za šest dana košta od 6.000 do 7.300 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 8.400 do 10.500 dinara. Besplatna vožnja za decu uzrasta do pet godina.

Ski staza Crni vrh Divčibare

Ski staza Crni vrh Divčibare (Foto: Divčibare Ski Resort )

 

Na ski stazi rade ski rental, škola skijanja i restoran DivčiBAR. Tokom cele sezone dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije. Cena individualnog časa u školi skijanja je 2.500 dinara, dok je za grupe od pet osoba 1.200 dinara po osobi.

 

Ski staza "Crni vrh" na Divčibarama duga je 850, sa visinskom razlikom od 180 metara, ima dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Na stazi je u funkciji i sistem za veštačko osnežavanje sa šest topova i dve žirafe. Po međunarodnoj kategorizaciji, staza ima crvenu oznaku i namenjena je veštijim skijašima.

Ski staza Crni vrh Divčibare

Ski staza Crni vrh Divčibare (Foto: Divčibare Ski Resort )

Više informacija na sajtu www.divcibareskiresort.com

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 52 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 42 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.