OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
01.02.2021, 11:04

Stipendije za 16 učenika OŠ "Andra Savčić"

č: | fb:

Osnovna škola "Andra Savčić" iz Valjeva je među petnaest škola u Srbiji čiji učenici su dobili stipendiju za pohađanje obrazovnih programa. Radi se o savremenim tehnikama učenja na računarima i informatičkim programima najnovije generacije.

 

Kako se navodi u saopštenju, OŠ "Andra Savčić" je u decembru 2020. godine učestvovala na konkursu "Kreativni digitalni izazov za vrhunske škole i vrhunske đake", UG. "Kreativa".

 

"Ovih dana smo obavešteni da smo se našli među petnaest škola koje su ispunile vrlo zahtevne i visoke kriterijume, između ostalog da su na eksternom ocenjivanju škole dobile najvišu ocenu, da su učenici imali visoke plasmane na takmičenjima. Za  šesnaest učenika naše škole obezbeđeni su paketi stipendija koji podrazumevaju pohađanje posebno odabranih obrazovnih programa u trajanju od šest meseci koji će predstavljati nove prilike za učenje", kaže Vida Nikić, profesor srpskog jezika i književnosti.

 

Programi će biti realizovani online, a predavači će biti univerzitetski profesori i IT stručnjaci.

 

Stipendije su dobili: Lenka Marinković i Veljko Filipović, učenici prvog razreda; Dina Drinčević i Vasilije Maksimović, drugi razred; Višnja Milinović i Nemanja Simić, treći razred; Kalina Filipović i Milica Jović, četvrti razred; Aleksa Milićević i Marija Dragojlović, peti razred; Vukašin Stanić i Ognjen Bošković, šesti razred; Ana Ivanović i Mateja Nešković, sedmi razred i Nikola Mandić i Pavle Stanković, osmi razred.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 22 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 20 sati 58 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara