Vuk Jeremić (foto: DjordjeDjokovic)
Vuk Jeremić (foto: DjordjeDjokovic)
02.02.2021, 10:06

SNS ima vlast kakvu niko nikada nije imao, a devetu godinu krivi one "pre njih"

č: | fb:

Srpska napredna stranka je na vlasti devetu godinu i isto toliko njeni funkcioneri optužuju one "pre njih" za sve ono što nije dobro u državi, ali ne daju odgovor na pitanje zbog čega za osam godina nisu popravili to što ne valja.

 

Među poslednjim izjavama da su krivi oni "pre nas" je izjava premijerke Ane Brnabić o tome da u Srbiji ne postoji sistem socijalna karta.

 

Na pitanje novinara da li je najavljenu finansijsku pomoć namenjenu privredi i građanima, trebalo da dobiju samo najugroženije kategorije i da li bi podrška bila efektnija sa socijalnim kartama, Brnabić je rekla da socijalnih karata još nema.

 

"Niko nam nije ostavio socijalne karte i uređen mehanizam socijalne zaštite na koji danas možemo da računamo. Radimo na tome i Vlada Srbije je usvojila Predlog zakona o socijalnim kartama i uputila ih u Skupštinu", rekla je premijerka. Ali nije objasnila zbog čega nisu "radili na tome" osam godina i zbog čega do sada nije usvojen sistem socijalne karte.

 

Komentarišući ovu izjavu premijerke o krivcima "pre nas", predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, kaže da je ova vlast, predvođena Aleksandrom Vučićem, osam godina imala priliku da mnogo toga uradi, ali njima je lakše da kritikuju i da one koji su bili na vlasti pre njih krive za sve, i to uporno rade, evo već devetu godinu.

 

"Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka devetu godinu imaju u rukama vlast kakvu niko nikada nije imao. Potpuno nepodeljenu, nezavisnu od bilo kakvih koalicija, sad i bez opozicije u parlametu. Oni mogu šta hoće i mogli su osam godina da rade šta god su hteli. Potpuno je sumanuto danas pričati o tome šta su uradili oni prethodni. Niko nikada nije imao ovoliko vlasti i otvorenog prostora da radi šta hoće. Neka razmisle građani Srbije o tome. Ako nešto ne valja, da li je za skoro devet godina moglo da se ispravi i uradi bolje? Što se tiče konkretnog pitanja u vezi socijane karte, naravno da je mogla da se napravi za skoro devet godina koliko vlada Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić", rekao je Jeremić.

 

On smatra da je izjava Ane Brnabić, da im niko nije ostavio socijalne karte i uređen mehanizam socijalne zaštite, skandalozna, ali, naglašava, ona to nije lupila niti je slučajno to rekla.

 

"Ona ima instrukcije da bude iritantna. U ovom režimu svako ima svoju ulogu, a jedini koji upravlja svima, svim ulogama i koji je na vrhu piramide je Aleksandar Vučić. Ana Brnabić je tu da iritira i da bude odbojna, i ne treba joj izlaziti u susret i primećivati je", reka je Vuk Jeremić, lider Narodne stranke na konferenciji za novinare u Valjevu prilikom otvaranja prostoroja Gradskog odbora NS.  

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 54 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 43 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.