Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
03.02.2021, 07:55

Poziv za nagradu grada Valjeva za 2020. godinu

č: | fb:

Na gradskom sajtu objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada Valjeva, koja će biti dodeljena pojedincima, grupama ili kolektivima za izuzetne rezultate ostvarene u različitim oblastima. 

 

Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave praznika grada Valjeva, 20. marta.

 

U obaveštenju o uslovima za dodeljivanje nagrade Valjeva za 2020. godinu je naznačeno da se nagrada dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14 oblasti:

 

  • privreda; poljoprivreda; obrazovanje i vaspitanje; stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata; nauka, inovacija i pronalazaštvo; urbanizam i arhitektura; zaštita životne sredine; medicina i briga o zdravlju; socijlna zaštita i humanitarni rad; humanost; umetnost i kultura; čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja; informisanje i društveno angažovanje; i sport.

 

Pored navedenih nagrada, može se dodeliti i specijalna nagrada za životno delo, za humanitarni rad i brigu o ljudima, i za afirmaciju grada.

 

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade. Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

 

Predlozi za dodelu nagrade grada Valjeva dostavljaju se Komisiji  za dodelu nagrade preko pisarnice Gradske uprave. Rok za podnošenje predloga je 19. 02. 2021. godine.

 

Odluku o dodeljivanju nagrade donosi Skupština grada Valjeva na predlog Komisije za dodelu nagrade grada Valjeva.

 

Komisija za dodelu nagrade Valjeva

 

Rešenje o imenovanju komisije za dodelu nagrade grada Valjeva, koju čini 11 članova sa mandatom na dve godine, doneto je 28. decembar 2020. godine.

 

Predsednik Komisije je dr Zorica Jocić, načelnica Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug.

 

Članovi su: dr Milan Mirković, specijalista ginekologije, načelnik Ginekologije Doma zdravlja Valjevo; Ivan Ilić, dipl. ekonomista, odbornik; Marko Jovanović, profesor fizičkog vaspitanja, odbornik; dr Snežana Mijatović, stomatolog, odbornik; Aleksandar Blažić, dipl. elektroinženjer, direktor "Blist"; Saša Milovanović, dipl. arhitekta, zaposlen u GPD "Kej"; Snežana Jovanović, direktor OŠ "Desanka Maksimović" Valjevo; Micko Lepojević, profesor mašinske grupe predmeta-Tehnička škola Valjevo; Slobodan Aleksić, sveštenik, protonamesnik i Zora Bojičić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Valjeva.

 

Za sekretara Komisije imenuje se Mirjana Goloskoković, dipl. pravnik u Odeljenju za društvene delatnosti-Gradske uprave grada Valjeva.

 

Zadatak Komisije je da sačini obaveštenje o uslovima za dodelu nagrade i utvrdi predlog odluke o dodeljivanju nagrade za dela po oblastima predviđenim Odlukom o nagradi grada Valjeva.

 

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 14 sati 44 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 11 sati 53 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 14 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara