Valjevska gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Valjevska gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
04.02.2021, 10:20

Miroslav Trifunović Ćiša gost tribine "Valjevski gimnazijalci"

č: | fb:

Valjevska gimnazija, u okviru programa obeležavanja 150 godina postojanja, i ove godine organizuje online tribine "Valjevski gimnazijalci".

 

U nemogućnosti da se, zbog zdravstveno-bezbednosnih uslova, susreti učenika, profesora i prijatelja Valjevske gimnazije sa svojim najznačajnijim učenicima organizuju uživo, Izvršni odbor jubileja je odlučio da organizuje seriju online tribina.

 

Cilj ovih tribina je da se javnosti predstave najznačajniji živi valjevski gimnazijalci - ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulturnog i javnog života u Srbiji i svetu.

 

Zoom tribina "Valjevski gimnazijalci" i ovog četvrtka u 19 časova. Gost je pozorišni reditelj Miroslav Trifunović Ćiša, a razgovor vodi Branko Antonić.

 

Miroslav Trifunović Ćiša Valjevsku gimnaziju završio je 1978, prirodno matematički smer. Diplomirao je u klasi profesora Miroslava Belovića i asistenta Nikole Jeftića. Diplomska predstava "Galeb" Antona Pavloviča Čehova, odigrana je u Ateljeu 212 u Beogradu.

 

Rođen je u Mionici, gde je završio osnovnu školu, ali i pokrenuo svoje prvo pozorište Teatar Homo Ludens - pobednik na tada prestižnom međunarodnom festivalu BRAMS u Beogradi i mnogim drugim.

 

Radio je više pozorišnih projekata u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Trebinju..., ali najduži period života i rada posvetio je radu u valjevskom Gradskom pozorištu "Abrašević" i Dramskom studiju Valjevske gimnazije.

 

"Seobe", "Prosjačka opera", "Koreni", "Društvo mrtvih pesnika", "Elektra", "Magbet", "Tikve", "Mileva Ajnštajn", "Razvojni put Bore Šnajdera", "Leptirica"..., samo su deo od preko 150 izrežiranih predstava.

 

Paralelno i posvećeno se bavi pedagoškim radom. Više od 100 darovitih mladih ljudi su završili prestižne umetničke akademije i danas rade kao autori brojnih umetničkih ostvarenja na filmu i pozorištu, bilo kao glumci, reditelji, dramaturzi, producenti, montažeri, kamermani. Sinovi Stefan i Bogdan su takođe diplomirani glumci i ostvaruju sve upečatljivije uspehe, a godina pred njima je godina opravdano velikih očekivanja u filmovima čije premijere dolaze na međunarodnim i domaćim festivalima.

 

Tribina će biti realizovane korišćenjem interaktivne Zoom platforme (zoom.us). 

 

Linkovi za praćenje tribine

zoom:  https://us02web.zoom.us/j/84128281567

yuotube (livestream): https://youtu.be/-t9qapD8lwE

 

Odbor za obeležavanje jubileja pozviva sve zainteresovane da se pridruže razgovoru u četvrtak 04.02.2021. u 19 časova.

(Foto: Ivana)

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 sati 35 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 32 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 8 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara