Kadar za sve (foto: Vladimir Petrović)
Kadar za sve (foto: Vladimir Petrović)
09.02.2021, 10:24

Filmske radionice za osnovce

č: | fb:

Udruženje Vakum realizuje još jedan projekat edukacije najmlađih iz oblasti filmske umetnosti. U pitanju je projekat "Kadar za sve!", koji obuhvata osam filmskih radionica u periodu od februara do maja 2021. godine u seoskim osnovnim matičnim školama u Valjevu.

 

Osnovci viših razreda iz Brankovine, Divaca, Donjih Leskovica, Dračića, Valjevske Kamenice, Popučaka, Poćute i Stava će kroz četiri dana koliko je predviđeno da svaka radionica traje, uz pomoć mentora poizvesti kratki igrani film čime će steći veštine i osnovno znanje o složenom procesu filmske produkcije.

Polaznici radionice u O.Š.Stevan Filipović Divci

Polaznici radionice u O.Š.Stevan Filipović Divci (Foto: Vladimir Petrović)

 

Kako navode iz Udruženja Vakum, na ovaj način, ne samo da će se približiti svet filma mladim osnovcima iz pomenutih valjevskih škola, već i podstaći kulturna demokratija, smanjenje isključenosti dece iz ruralnih područja i razvijanje kulturnih navika u zajednici koja nije često izložena kvalitetnim sadržajima iz polja umetnosti.

 

Predavači, filmski profesionalci iz različitih oblasti: režije, scenarija, kamere, montaže će voditi radionice uz pomoć članova Vakuma, Dragane Jakovljević, projektne koordinatorke, dramaturškinje i producentkinje i Bojane Andrić, direktorke fotografije.

Kadar za sve

Kadar za sve (Foto: Vladimir Petrović)

 

Kroz edukativne filmske radionice namenjene srednjoškolcima i osnovcima koje Udruženje Vakum uspešno realizuje već sedam godina, prošlo je oko 100 dece. U uspešno realizovane projekte spada omladinski projekat razmene, filmske radionice za srednjoškolce iz Crne Gore i Kolubarskog regiona SeaVa Youth koji je imao za cilj pospešenje dijaloga mladih iz regiona Zapadnog Balkana.

 

Fimske radionice "Kadar za sve!" su deo cilja Vakum-a, tj. aktivnog rada na razvoju publike i podsticanja mladih talenata. Programom je obuhvaćeno preko 80-oro dece koja će imati priliku da razviju svoje veštine, sposobnosti i interesovanja.

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 7 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara