Ozvaničen početak radova u Privrednoj zoni (foto: DjordjeDjokovic)
Ozvaničen početak radova u Privrednoj zoni (foto: DjordjeDjokovic)
12.02.2021, 07:49

"Saobraćajnica u Privrednoj zoni novo poglavlje za razvoj Valjeva"

č: | fb:

U Privrednoj zoni u Popučkama, ozvaničen je početak radova na izgradnji saobraćajnice u dužini od oko 2,6 kilometara sa infrastrukturom. Vrednost radova, koje finansiraju Ministarstvo privrede i Grad Valjevo, je 232,6 miliona dinara sa PDV-om, a rok za završetak je 120 dana.

Prepoznatljiva scenografija

Prepoznatljiva scenografija (Foto: Đorđe Đoković)

 

Poput promotivnog modela državnog vrha uz prepoznatljivu scenografiju - pored gradilišne table, u pozadini parkirani kamioni uz koje stoje radnici, na livadi zvučnici i mikrofoni, okružen saradnicima, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je objavio da radovi počinju i da "danas okrećemo jedan novi list i započinjemo novo poglavlje i svetliju istoriju razvoja Valjeva".

 

Prema njegovim rečima izgradnja ulice u Privrednoj zoni nije najveća investicija, ali je verovatno najznačajnija jer otvara mnoga vrata za razvoj našeg grada.

 

- Pored ulice izgradićemo priključak na državni put, odnosno na obilaznicu, a u planu je i produžetak ulice i priključenje na buduću brzu saobraćajnicu Iverak-Lajkovac. Počinjemo gradnju ove ulice sa nadom u nova radna mesta, nove investicije, zapošljavanje naših građana, i sa nadom da će Valjevo biti prijatan dom i mesto gde će ljudi hteti da ostanu i da žive - rekao je Gojković.

Ozvaničen početak radova

Ozvaničen početak radova (Foto: Đorđe Đoković)

 

Gradonačelnik je naglasio da u danu kada počinju radovi na izgradnji ulice u Privrednoj zoni, ne želi da priča o problemima i o praznim pričama koje često slušamo od onih koji nikada ništa nisu ni uradili za Valjevo. 

 

- Previše posla imamo, previše je tu još stvari koje treba popraviti, pogurati i izgraditi, jednostavno danas je kraj neke istorije ružnih dešavanja i događaja, i danas moramo pričati o našoj budućnosti i o našem lepom gradu. Danas pričamo o Valjevu koje ulaže u infrastrukturu, u znanje i školstvo, u investicije koje će nam svima zajedno doneti samo boljitak. Danas pričamo o novoj ulici, novoj fabrici, fabrikama koje će biti otvorene u ovoj zoni, gde će naši sugrađani biti zaposleni - naveo je gradonačelnik.

 

Dodao je da danas pričamo i o 25 projekata na kojima gradsko rukovodstvo intenzivno radi "da bi promenili lice našeg grada i da bi našim građanima omogućili ono što već odavno zaslužuju".  

 

- Pričamo o novim, strateški važnim projektima za Valjevo, o brzoj saobraćajnici, o gasifikaciji grada, o završetku izgradnje Gerontološkog centra, o novoj sportskoj hali, o novom vrtiću... Kao gradonačelnik neću odustati ni od jednog projekta, moramo mnogo da radimo i moramo na pravi način da se bavimo ovim gradom i da verujemo u njega. Takođe, moramo popraviti i poslovni ambijent za sve naše privrednike. Za kraj, uz neizmerni osećaj sreće i radosti koje osećam sada, želim da se što pre izgradi ova ulica i dočekamo prve nove investitore - rekao je Lazar Gojković.

 

On nije saopštio kada očekuje prve nove investitore, a na pitanje kada će započeti neki od 25 projekata i koji će to projekti biti, da li gasifikacija, nova hala sportova, vrtić, Gojković nije imao konkretan odgovor. Kratko je rekao da će "kada se stvore preduslovi i početak preostala 24 projekta obeležiti na isti način poput ovog danas". Da li to znači da su preostala 24 projekta još uvek samo ideje i želje, a ne projekti koji će biti realizovani, gradonačelnik kaže: "Želje, koje će se vrlo brzo pretvoriti u stvarnost i biće realizovane".

Buduća Privredna zona

Buduća Privredna zona (Foto: Đorđe Đoković)

 

Izgradnju ulice i infrastrukturno opremanje Privredne zone u Popučkama pohvalili su i valjevski privrednici, koji su pozvani da prisustvuju ozvaničenju početka radova, Đorđe Kević iz štamparije "Bosis" i suvlasnik firme "Repol" Slavko Stojiljković.

 

"To će povećati bezbednost, kao i brži i sigurniji transport robe koja se proizvodi u industrijskoj zoni u Valjevu, a samim tim i rentabilnije poslovanje", rekao je Kević, dok je Stojiljković poručio da "ovo za nas mnogo znači, jer će nam omogućiti brži razvoj i veće zapošljavanje".

 

Na trasi ulice našli se dalekovod i bandere

 

Pre skoro tri meseca je potpisan ugovor sa valjevskim preduzećem "Autotransport", koje je nosilac posla na izgradnji saobraćajnice u Privrednoj zoni u Popučkama. Početak radova je kasnio, kako je pre ti dana za Kolubarske.rs izjavio Gojković, iz tehničkih razloga jer je bilo neophodno izmestiti dalekovod, kao i nekoliko bandera koji su se "našli" na trasi saobraćajnice. Gradonačelnik Lazar Gojković kaže da još uvek nisu izmešteni i da će to biti paralelni radovi.

Lazar Gojković sa radnicima

Lazar Gojković sa radnicima (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje Kolubarskih.rs kako se dogodilo to da se na trasi buduće saobraćajnice nađu delekovod i bandere, zar nisu mogli da budu "zaobiđeni" i ko će platiti njihovo izmeštanje, Lazar Gojković kaže da je "sve to bilo mnogo pre njegovog izbora za gradonačelnika, da projektanti nisu imali odgovor na pitanje kako su se našli dalekovod i bandere na trasi", a što se tiče izmeštanja "to će morati da plati Grad". 

 

"U ovom trenutku ne znam koliko će to koštati i sa koje pozicije u budžetu će biti obezbeđen novac za te radove. Imamo te podatke, dobićete odgovor", poručio nam je gradonačelnik Lazar Gojković.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 42 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 19 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara